ÚZSVM odvedl z prodeje pozemků do státního rozpočtu více než 115 tisíc korun

26.10.2020 22:11

ÚZSVM v Ústí nad Labem prodal čtyři pozemky za kupní cenu 115 800 Kč.

ÚZSVM odvedl z prodeje pozemků do státního rozpočtu více než 115 tisíc korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

První pozemek o výměře 128 m2 byl prodán formou přímého prodeje za kupní cenu 22 600 Kč a nachází se v katastrálním území Nebočady. Pozemek tvoří jedinou příjezdovou cestu k nemovitostem ve vlastnictví kupujících. Dosud byl pozemek užíván na základě nájemní smlouvy.

Pozemek o výměře 14 m2 v Malšovicích byl prodán formou přímého prodeje za kupní cenu 10 900 Kč. Je vklíněn do pozemku ve vlastnictví kupujících, je oplocený a užívaný jako zahrada.

Pozemky získal ÚZSVM do majetku po ukončení činnosti okresních úřadů.

V elektronické aukci byl prodán za kupní cenu 27 300 Kč pozemek o rozloze 2 221 m2 ležící v katastrálním území Valkeřice. Pozemek je zamokřený, bez oplocení a nachází se na něm nelesní porost. Před prodejem byl evidovaný v katastru nemovitostí na neexistující státní podnik Státní statek Verneřice. Po prověření nabývacích titulů mohl být pozemek zapsán na ÚZSVM.

Poslední prodaný pozemek leží v katastrálním území Doubice a zabírá rozlohu 306 m2. Je svažitý a neoplocený. Leží na okraji rozhraní Lužických hor a Národního parku České Švýcarsko. Na pozemku se v minulosti nacházely vzrostlé stromy, které však musely být v důsledku ohrožení majetku a osob ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem pokáceny. Pozemek byl v katastru nemovitostí zapsán na neexistující státní podnik Severočeské státní lesy, s.p. Po prověření nabývacích titulů mohl být i tento pozemek přepsán na ÚZSVM. Nejnižší podání bylo stanoveno ve výši 13 300 Kč. Do aukce se přihlásili dva účastníci, kteří se aktivně přehazovali a po 12 příhozech se nakonec kupní cena za pozemek vyšplhala na konečných 55 000 Kč. Došlo tedy k navýšení kupní ceny o 313,5 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…