Bardzo dobry? Lidovci se zlobí na očkovací systém. Nelze registrovat české občany polské národnosti

16.01.2021 16:30

Předsednictvo KDU-ČSL dnes upozornilo vládu a Ministerstvo zdravotnictví, že systém pro registraci seniorů starších 80 let neumožňuje zaregistrovat české občany polské národnosti, kteří mají jiný tvar rodného čísla.

Bardzo dobry? Lidovci se zlobí na očkovací systém. Nelze registrovat české občany polské národnosti
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Lékař chystá očkovat proti koronaviru

Anketa

Kdo si podle Vás nezaslouží státní kompenzace?

3%
hlasovalo: 10188 lidí
„Vyzýváme premiéra, ministerstvo zdravotnictví a ministra Blatného, aby odstranili chyby v systému. Není možné, aby osmdesátiletí senioři a jejich rodiny trávili hodiny u počítače a na telefonních linkách, protože registrační systém ani více jak 24 hodin po spuštění prostě nefunguje,“ uvedli lidovci.

„Zkoušela jsem zaregistrovat svou babičku, která má polské občanství a rodné číslo je proto složeno trochu jinak než české. Nechtělo jí to však do systému zaregistrovat a rodné číslo validovat, a i po zdlouhavém volání na linku 1221 si s tím operátorka nakonec nevěděla rady,“ přiblížila svou zkušenost s registrací seniorů Markéta Vyvlečková z Českého Těšína. Operátorka jí slíbila, že vše zjistí, a že se jí do hodiny ozve, ale už ji prý nekontaktovala.

Premiér Babiš ovšem na lidovecké nářky nedbal. Podle jeho slov systém funguje výtečně, nechal se slyšet po sobotním setkání s prezidentem Milošem Zemanem.

„I když jsme včera slyšeli, že to nefunguje, tak všechno funguje. Funguje to skvěle," vzkázal kritikům, především z řad opozičních politiků a některých novinářů.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…