České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

20.05.2024 19:06 | Tisková zpráva

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na stejnojmenné sídliště přijela všechny pozdravit také primátorka Dagmar Škodová Parmová.

České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Město zřizuje tři domovy, Máj, Hvízdal a Staroměstská a všechny mají velmi dobrou úroveň v péči o naše starší občany. Tady v té budově byl kdysi hotel a možná si někdo ještě pamatuje taneční zábavy, které se tady konaly. Za dvě desítky let se ale místo proměnilo. Dnes je tady výborně fungující, profesionální a kvalitní poskytovatel služeb. Domov získal značku kvality od Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky a opakovaně také dostává nejvyšší hodnocení v rámci certifikace Vážka od České alzheimerovské společnosti. Všem vám moc opravdu srdečně a upřímně děkuji za velmi záslužnou práci, obětavost a empatii,“ řekla primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Májské zařízení má ještě dvě detašovaná pracoviště, a to se zvláštním režimem Na Zlaté stoce, kde žije 20 klientů, a v Tylově ulici, kde je odlehčovací služba s 24 a denní stacionář s deseti místy.

„Využíváme moderní přístupy, například provádíme nutriční screening, podporujeme velmi oblíbenou zooterapii, individuální terapii a bazální stimulaci. Ve dvou turnusech zajišťujeme každý rok rekreační pobyt na chatě u rybníka Mrhal. Každý dělá to, co ho baví. Dbáme na autonomii a důstojnost spoluobčanů, kteří by měli cítit, že na každém prožitém dni v radosti a s úsměvem nám velmi záleží,“ dodává ředitelka zařízení Petra Zimmelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Strakonice: Na hradě se otevřela unikátní knihařská dílna Knihodělna

13:05 Strakonice: Na hradě se otevřela unikátní knihařská dílna Knihodělna

Svůj život rozdělil mezi své dvě lásky, klarinet, který ale nakonec opustil ze zdravotních důvodů, a…