Rozvoral (SPD): Je čas na změnu směrem k Evropě svobodných národů

21.05.2024 9:15 | Komentář

Zveme všechny vlastence na největší veřejné mezinárodní setkání evropských vlasteneckých stran, sdružených ve frakci Identita a demokracie (ID) v Evropském parlamentu, které proběhne 23. května od 17 hodin v Praze na Václavském náměstí.

Rozvoral (SPD): Je čas na změnu směrem k Evropě svobodných národů
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD vnímá toto setkání evropských vlasteneckých stran jako velký svátek všech vlastenců, kteří jsou nespokojeni s politikou, kterou prosazují současní vrcholní představitelé EU. Jsme přesvědčeni, že je čas na změnu, která je vedena směrem k Evropě svobodných národů. Na pódiu vystoupí předsedové vlasteneckých parlamentních stran z celé Evropy. 

Identita a demokracie (ID) je politická skupina v Evropském parlamentu, která vznikla 13. června roku 2019 a navazuje na činnost frakce Evropa národů a svobody, fungující v předcházejícím volebním období Evropského parlamentu. Identita a demokracie (ID) má poslance z deseti evropských zemí, přičemž většina pochází z italské strany Lega, Národního shromáždění ve Francii a německé AfD, a co do počtu členů je šestou největší frakcí v EU. 

Anketa

Jsou za pokus o atentát na Roberta Fica zodpovědní činitelé liberální opozice, médií a neziskových organizací?

96%
2%
hlasovalo: 27008 lidí

Frakce ID se v souladu se svým programem zaměřuje na vytváření pracovních míst a růst zaměstnanosti, zvyšování bezpečnosti, řešení nelegální imigrace a snižování byrokracie EU. V rámci priorit chce ID řešit demokratický deficit EU. Vnitrostátní parlamenty by měly mít při rozhodování EU větší slovo a měly by být respektovány výsledky demokraticky konaných referend. Pro frakci ID by národní identity měly být přijímány, respektovány a uchovávány. Každý evropský národ by měl mít právo určit své vlastní politiky podle svých vlastních potřeb.

EU by měla přestat zasahovat do vnitřních záležitostí svých členských států. Frakce ID je též proti jakémukoli pokusu o zavedení rozpočtu eurozóny a přímých daní EU. V rámci zajištění větší bezpečnosti unijních občanů požaduje lepší ochranu vnějších hranic EU a účinnou návratovou politiku nelegálních imigrantů do jejich země původu. Frakce ID též prosazuje, že každý národ má právo chránit, kontrolovat a sledovat své vlastní hranice.

Za hnutí SPD zastáváme názor, že je nutné za pomoci spřátelených vlasteneckých stran, zastoupených v Evropském parlamentu, posilovat národní suverenitu jednotlivých unijních států, zastavit opatření, vycházející z šíleného Green Dealu, a účinně zamezit stále pokračujícímu příchodu nelegálních imigrantů do EU. Říkáme jasné NE euru a podpoře zbrojení na Ukrajině.

Souhlasíte-li s námi, přijďte tento čtvrtek na společné setkání do Prahy, které se uskuteční na Václavském náměstí, kde již hodinu před začátkem, tedy od 16. hodiny, vystoupí hudební skupina Ortel. Těšíme se na setkání s vámi.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Evropské volby, kde kandidáti SPOLU kážou vodu a pijí víno

8:04 Vích (SPD): Evropské volby, kde kandidáti SPOLU kážou vodu a pijí víno

V pátek 7. června se ve 14 hodin otevřou volební místnosti v České republice, zavřou se 8. června op…