Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

14.05.2024 16:05 | Tisková zpráva

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šestisrdcovkové křížení a různé drobné frézované kolejnice. S dopravním podnikem Berlín už má strojírna podepsanou také zakázku na březen příštího roku, která zahrnuje tramvajovou výměnu, srdcovku a nové kolejnice. Německý trh je typický svou technickou náročností, kterou ale Pražská strojírna coby akreditovaný dodavatel Dopravního podniku Berlín bez výhrad splňuje.

Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín
Foto: pstroj.cz
Popisek: Pražská strojírna - logo

Na začátek července má dopravní podnik hlavního německého města u Pražské strojírny objednané šestisrdcovkové křížení ulic Berliner Straße a Breite Straße. Vedle toho dodá strojírna do Berlína také několik drobnějších frézovaných kolejnic.

„Na příští rok již máme také zasmluvněnou dodávku tramvajové výměny, srdcovky a kolejnic pro křižovatku Wartenberger Straße. Dále očekáváme výsledek dalších čtyř výběrových řízení různého rozsahu, a to od náhradní srdcovky až po osmnáctisrdcovkové křížení na betonových pražcích,“ říká Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

Pražská strojírna patří k akreditovaným dodavatelům Dopravního podniku města Berlína (BVG) a své výrobky dodává do německé metropole pravidelně. Mezi typické zakázky patří náhradní díly do kolejové svršku, jako jsou frézované kolejnice a jednotlivé srdcovky pro místní drobnou opravu křižovatek. Z Vinoře do Berlína ale putují i celé výhybky a střední až větší křížení.

Přejímky zakázek Pražské strojírny se konají v areálu továrny v pražské Vinoři a po přejímce jsou jednotlivé části dodávek převáženy do Berlína na kamiónech přímo na stavební místo či do meziskladu.

„Německý trh je pro nás zajímavý především svou stabilní poptávkou a jasným technickým zadáním. Naši němečtí partneři jsou náročnými ale precizními zákazníky. Jednotlivé dodávky se plánují s dostatečným předstihem, což je pro nás s ohledem na plánování výrobních kapacit velkou výhodou,“ dodává Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

TA ČR: Vyhlášení výsledků 11. veřejné soutěže, PP2 „Nováčci”

7:44 TA ČR: Vyhlášení výsledků 11. veřejné soutěže, PP2 „Nováčci”

Technologická agentura České republiky (dále jen „TA ČR”) vyhlašuje výsledky jedenácté veřejné soutě…