Kalousek: Všichni mě chtějí zabít. A asi se jim to povede

20.12.2012 8:08 | Zprávy

V ostrou debatu mezi ministrem financí Miroslavem Kalouskem a exšéfem sociální demokracie Jiřím Paroubkem se ve středu vyvinula schůze Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Ministr financí prohlásil, že zatímco Paroubek nikoho nezajímá, jeho chtějí všichni zabít. A nejspíš se jim to prý povede.

Kalousek: Všichni mě chtějí zabít. A asi se jim to povede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Na 49. schůzi PSP ČR vystoupil Miroslav Kalousek (TOP 09) v rozpravě se svojí reakcí na slova poslance Jiřího Paroubka (NS-LEV 21), který řekl, že když mohou růst příjmy, mohou růst ekvivalentně a rozumně také výdaje. Vůči tomu se Kalousek ohradil filozofií výdajového rámce, který tvrdí, že i pokud rostou příjmy, nemohou se jen promítat do výdajů, ale měly by se použít k likvidaci deficitu.

Po výměně názorů mezi oběma politiky na téma daní a státního rozpočtu a hádkách o tom, čí vláda hospodařila lépe, si ministr Kalousek dovolil být trochu osobní, i když jej od toho zrazoval místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD), který rozpravu řídil.

A rozhodne to Bohouš...

„Já teď budu trochu osobní a řeknu důsledky toho pro nás dva. Ty důsledky jsou takové, že vy už vlastně dneska nikoho nezajímáte, mě chtějí všichni zabít a asi se jim to povede. A všechno to rozštípne Bohouš Sobotka, který nikdy o ničem nerozhodoval, jenom vás poslouchal," uzavřel ministr financí Miroslav Kalousek.

Celá večerní debata Kalouska s Paroubkem ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Pehe zděšen výsledkem voleb v Rakousku. Má proč

18:45 Jiří Pehe zděšen výsledkem voleb v Rakousku. Má proč

První odhady výsledků dnešních rakouských parlamentních voleb naznačují, že by v sousední zemi mohla…