Pád Peake: Vít Bárta se těší, co udělá Kalousek. Poněvadž...

20.12.2012 16:44 | Zprávy

Čerstvě odvolaná ministryně obrany Karolína Peake je podle poslance Víta Bárty z Věci veřejných hotovou rekordmankou. „V prvé řadě usedla do vlády za stranu, kterou nikdo nevolil a za druhé byla ve funkci jen 8 dní, což je s největší pravděpodobností historický rekord,“ píše na svém blogu vitbarta.cz.

Pád Peake: Vít Bárta se těší, co udělá Kalousek. Poněvadž...
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

„Jestli se někdo bojí, že se kvůli této roztržce rozpadne vláda, tak mu můžu popřát klidné Vánoce, protože LIDEM nemají jinou možnost. S vládou stojí a padají a navíc klíčové zákony jsou již schválené,“ reaguje na ozývající se hlasy, že konec vládní koalice je už na dosah.

Bárta se zamýšlí i nad důvodem jejího odvolání. Poznamenává, že za vším může stát fakt, že Peake nechodila na Omnipol na kávu, ale pro instrukce. „Jsem velmi zvědav, jak se zachová ministr Kalousek, když už se mu podařilo zaháčkovat Bartákova muže Aleše Klepka. Média spekulovala, že by prvním náměstkem mohl být lidovec Karel Kühnl nebo šéf odštěpeného závodu Leteckých opraven Malešice Václav Irovský, to se asi Nečasovi nelíbilo,“ domnívá se.

Celý článek Víta Bárty ZDE

Prvním náměstkem Peake se možná měl stát Kühnl

vyjednavačský potenciál lze podle něj spatřit i v nejasných machinacích při prodeji její vily, na které poukázal server Českápozice.cz. Ještě před tím, než se objevila zpráva o Nečasově záměru odvolat Peake, přišel tento server také s informací od důvěryhodného zdroje z ministerstva obrany, že by se prvním náměstkem ministryně měl stát současný velvyslanec v Chorvatsku a někdejší ministr obrany za vlády Grosse a Paroubka Karel Kühnl (který nebyl členem KDU-ČSL, jak uvádí Vít Bárta, byl členem ODA a US-DEU). Ten takové spekulace ale popřel s tím, že období na ministerstvu obrany má již za sebou a nic takového neplánuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman ohlásil návrat. Zasáhne do tvorby příští vlády? Už se o tom mluví

18:23 Zeman ohlásil návrat. Zasáhne do tvorby příští vlády? Už se o tom mluví

Hostem pořadu 007 Jany Bobošíkové byl zastupitel Středočeského kraje za SPD Jiří Doležal. Ten zhodno…