Z ministra lobbistou. To je prý kariéra "odkláněče" Martina Kocourka

19.12.2012 8:31 | Zprávy

Bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS) se stáhl z vysoké politiky, když nedokázal vysvětlit pochybné investice jeho matky ve výši 16 milionů korun prostřednictvím firmy Key Investments. Stálo ho to křeslo. Server Česká pozice zjistil, že nyní pracuje v zavedené firmě s dobrou pověstí Merit Government Relations (Merit GR).

Z ministra lobbistou. To je prý kariéra "odkláněče" Martina Kocourka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kocourek

Společnost se zabývá monitoringem legislativního procesu a poradenstvím korporacím například v oblastech energetiky nebo stavebnictví či IT sektoru a patří do komunikační skupiny Bison & Rose. Podle jednatele a spolumajitele Merit GR Martina Hoferka firma Kocourkovi nabídla práci v polovině letošního roku. Přesvědčily je Kocourkovy dlouholeté zkušenosti z legislativního procesu a ekonomické znalosti.

Bohaté zkušenosti

„Od září působí jako externista zejména v oblasti monitoringu tvorby zákonů a s tím souvisejících analýz jejich možných dopadů na jednotlivé sektory ekonomiky," uvedl Hoferek pro Českou pozici. Sám Kocourek se ke svému angažmá nevyjádřil.

Podle serveru je exministr průmyslu a obchodu pro firmu cenným přínosem. Kromě dlouholetých politických zkušeností ze sněmovny působil Kocourek i v dozorčích radách společností Unipetrol, České spořitelny nebo ČEZU, kde byl dokonce předsedou. Je také členem dozorčí rady Nadačního fondu Václava Klause.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Pehe zděšen výsledkem voleb v Rakousku. Má proč

18:45 Jiří Pehe zděšen výsledkem voleb v Rakousku. Má proč

První odhady výsledků dnešních rakouských parlamentních voleb naznačují, že by v sousední zemi mohla…