Změnit penzijní fond už je možné jen do úterý

27.02.2012 6:13 | Zprávy

V úterý mají nespokojení klienti poslední možnost přejít k jinému penzijnímu fondu. Po tomto termínu bude jedinou možností stávající smlouvu s fondem zrušit a založit novou u jiného.

Změnit penzijní fond už je možné jen do úterý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Předčasným zrušením smlouvy však klient přijde o připsané státní příspěvky a proto je tento způsob řešení finančně nevýhodný. Možnost podání písemné výpovědi má klient kdykoliv. Smlouva ale může obsahovat ustanovení o výpovědní době, která začne až prvním dnem nového měsíce po doručení výpovědi.

Počítat se musí s přestupným rokem

Při výběru nového penzijního připojištění by měl účastník brát v potaz svůj příjem nejen současný, ale i očekávaný v budoucnu, svůj věk, plánovaný odchod do důchodu a také příspěvky třetích osob.

Lidé, kteří stále uvažují o přechodu k jinému penzijnímu fondu na poslední chvíli, musí brát v úvahu také přestupný rok. Počítat je tak třeba s tím, že čas na změnu nemají do konce měsíce, ale pouze do avizovaného úterý.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

22:07 „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

„Bude to ve finále držkopád… Jako na lodi Bounty. Tohle se v lepší společnosti nedělá.“ Tak hodnotí …