Škromach: Peake posluhuje Nečasovi s Kalouskem. A bude dál

20.12.2012 16:55 | Zprávy

ROZHOVOR Zdeněk Škromach patří k vlivným osobám sociální demokracie a zkušeným politickým matadorům. ParlamentníListy.cz se ho proto dotázaly, jak on vnímá odvolání Karolíny Peake a zda by mohlo jít o pád vlády, nebo je to opět jedna ze scének hry, zvané vládní krize. Zapomenuta však nebyla ani jeho dnešní schůzka s Milošem Zemanem.

Škromach: Peake posluhuje Nečasovi s Kalouskem. A bude dál
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

Jaký je Váš názor na odvolání Karolíny Peake z úřadu ministra? Bude to konec vlády?

Tak bylo by to hezké, kdyby vláda ještě před koncem roku padla. Volby by pak mohly být vypsány někdy v březnu, dubnu, což by bylo ideální. Na druhou stranu lidé kolem madame Peake nemají jinou možnost, než sloužit a posluhovat, protože už nikdy se do vládních postů prostě nedostanou. Pro lidi je to pak signál, že se tato strana chová, řekl bych až prostitucionálním způsobem.

Nicméně, někteří lidé kolem Peake už prohlašují, že je to konec vlády. Věříte tomu?

Myslím, že stejně jako v minulosti před každou vládní krizí, která se opakuje téměř vpravidelně každé dva tři měsíce, jsou tato vyjádření stejná, ale nakonec  vezmou zavděk tím, co jim Nečas s Kalouskem dají. Podle mne budou dál posluhovat.

Nemohu se nezmínit o Vašem dnešním setkání s Milošem Zemanem. Jaké dojmy jste si odnesl z tohoto setkání?

U Miloše Zemana se mi potvrdila jistota, že je to člověk, který by prosazoval udržení demokracie v naší zemi, což po příštích volbách vůbec nemusí být jednoduché. Bude to úkol sice každého prezidenta, ale ne u každého kandidáta bych si tím byl tak jistý. Jednání bylo příjemné, což je u Miloše Zemana obvyklé.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala už předal zemi levici. Markéta Šichtařová dělá tečku za premiérem

18:00 Fiala už předal zemi levici. Markéta Šichtařová dělá tečku za premiérem

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ S prohlášením, že nemíní odevzdat naši zemi levici a populistům, šlápl …