Víme, co čeká Zemana. Možná to nebude příjemné

02.04.2013 6:26 | Zprávy

Na Pražském hradě zavlaje od středy vedle české i vlajka Evropské unie. Prezident Miloš Zeman a předseda Evropské komise José Manuel Barroso, kteří ji společně slavnostně vyvěsí, však musí počítat s protesty. Jeden z nich organizuje pod heslem Vypískejme eurovlajku Akce D.O.S.T., jejíž předseda Michal Semín srovnává tento akt s vyvěšováním říšské vlajky.

Víme, co čeká Zemana. Možná to nebude příjemné
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Součástí dvoudenní návštěvy předsedy Evropské komise José Manuela Barrosa v Česku bude slavnostní vyvěšení evropské vlajky na Pražském hradě. Prezident Miloš Zeman se však se svým hostem musí připravit na protesty, protože ne všem je po chuti, že by v sídle hlavy státu měla zavlát jiná než česká vlajka. Ve středu v půl jedenácté dopoledne proto na Hradčanském náměstí v Praze pořádá Akce D.O.S.T. protestní shromáždění pod heslem „Vypískejme eurovlajku“.

„Shromáždění svoláváme přesně na dobu, kdy bude vlajka Evropské unie vyvěšována. Náš protest je pochopitelně nenásilný a zcela v souladu se zákony,“ ujišťuje pro ParlamentníListy.cz Michal Semín, předseda občanského sdružení Akce D.O.S.T., že nedojde k žádným pokusům násilně narušit plánované vyvěšení evropské vlajky.

Vlastenci protestující proti vyvěšení říšské vlajky také ostudu nedělali

Zároveň odmítá, že si protestními akcemi uřízne Česká republika v Evropě ostudu. „To je stejné, jako kdybychom o českých vlastencích, kteří protestovali, když byla na Hradě vyvěšována říšská vlajka, říkali, že tím dělali ostudu třeba v Berlíně nebo před světem, který kapituloval před nacismem,“ tvrdí Michal Semín.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

14:30 Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

Konec Pirátů v Čechách? Po jejich totálním propadu v krajských volbách, kde dostali od voličů takový…