České Budějovice: Opravy střech prodlouží životnost sportovní haly

29.09.2022 11:38 | Tisková zpráva

Opravy všech střech a technologických rozvodů půdního prostoru sportovní haly začaly v červenci a zatím probíhají podle předpokládaného harmonogramu.

České Budějovice: Opravy střech prodlouží životnost sportovní haly
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„Jak bylo avizováno, hala je od září v provizorním režimu užívání. Tréninky a zápasy jsou až na výjimky každý všední den od 17.30 hodin i o víkendech. Velmi dobrou zprávou z provizoria je, že se nedávný volejbalový zápas s Ostravou odehrál bez zádrhelů a navíc Jihostroj přesvědčivě vyhrál. Obnova hlavní střechy nad hrací plochou a půdních prostor skončí v říjnu. Poté bude možné trénovat v hale bez omezení,“ uvedl náměstek primátor Ivo Moravec.

Opravy ostatních střech, které jsou například nad šatnami a atletickým koridorem, už nebudou omezovat možnosti tréninků a zápasů. Dokončení prací za 25 milionů korun bez DPH je podle smlouvy 6. ledna 2023.

„Sportovní hala slouží svému účelu 37 let. Zatékalo do ní a bylo nutné kompletně vyměnit střešní plášť a udělat zateplení, elektroinstalaci i vzduchotechniku. Její životnost se tak prodlouží minimálně o patnáct až dvacet let,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…