Letošní ročník gastrofestivalu bude velkolepý. Bude se odehrávat nejen na Zámeckém náměstí, ale chutě a vůně ovládnou i zámecké nádvoří a přilehlé uličky. Již nyní pořadatelé slibují na 60 stánků s vybraným jídlem a pitím, které doplní vinný festiválek na zámku, a do programu se zařadily také vybrané podniky v okolí, které nechají nahlédnout do svého zákulisí. Celou gastro nabídku doplní také hudební vystoupení, tři cooking show v čele s Terezou Hybšovou, finalistkou soutěže MasterChef Česko, a zároveň bude vyhlášena historicky první nejlepší zelňačka Frýdku-Místku.
„Návštěvníci budou po celý den ochutnávat pokrmy české a zahraniční kuchyně, dezerty včetně rolované zmrzliny, připravujeme rovněž stánky s vegetariánskými pokrmy či low carb. Chybět nebudou vybrané nápoje, k mání bude sortiment od kávy přes míchané nápoje až po různé domácí limonády,“ představuje produkční gastrofestivalu Nikola Tabachová.
Nouze nebude ani o program. Hned v deset hodin mohou návštěvníci nejen podporovat soutěžní týmy, které budou vařit na náměstí svou nejlepší zelňačku a jejichž vítězové budou vyhlášeni v 15 hodin na podiu, ale podívají se i pod ruce mistrům kuchařům. Připraveny jsou hned tři cooking show. První se ponese trochu netradičně a paní Eva z Chaloupky za šípkovým keřem ukáže, jak vařit z darů zahrádek. S kuchařem Jamiem ze zážitkové restaurace Nha Cretcheu Café & Restaurant se pro změnu přeneseme na Kapverdské ostrovy, a ve finále pak rozpálí plotýnky Tereza Hybšová, finalistka Masterchef Česko.
Celý program bude proložen koncerty, ať už cimbálem, či pop-rockovou pohodou, a celý letošní ročník gastrofestivalu v 19 hodin uzavře Marta Jandová s kapelou. Koncept frýdeckomísteckého gastrofestivalu je rodinná akce, proto se také děti zabaví v parku Pod Zámkem v dětské zóně, kde si kromě jiného upečou s Remoskou svou vlastní pizzu nebo budou pozorovat hvězdy v mobilním planetáriu. Chybět nesmí ani pestaurace, kde psím návštěvníkům naservírují pečlivě sestavené, vyvážené a chutné menu z nejkvalitnějších surovin.
Pořadatelé poprvé do gastrofestivalu pozvali majitele podniků, které se nacházejí v okolí frýdeckého zámku. „Naším cílem je nabídnout návštěvníkům co nejvíce zážitků a provázat spolupráci s místními podnikateli a poskytovateli služeb. Proto budou moci nahlédnout do výjimečné frýdeckomístecké cukrárny CukroBaron, naučí se, jak poznat správný rum v Alter Egu, ve Wrap Upu si budou zase povídat o chlebu a dozví se, jak je to vlastně B(b)ez obalu,“ láká do jejich zákulisí ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.
Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Turistické informační centrum Frýdek-Místek. Vstupné na akci je zdarma.
Více informací najdete ZDE a ZDE.
Gastrofestival Frýdek?Místek plný chutí se koná také v rámci zážitkového víkendu Život v ulicích (více ZDE), který je nabitý akcemi a výhodami u partnerů.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV