Frýdek-Místek: Zítra si připomeneme osvobození města

03.05.2017 10:05 | Zprávy

Ve čtvrtek 4. května v 16 hodin se na městském hřbitově ve Frýdku uskuteční pietní akt k 72. výročí osvobození města Frýdku-Místku.

Frýdek-Místek: Zítra si připomeneme osvobození města
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Zástupci města za účasti členů Československé obce legionářské, atašé Generálního konzulátu Ruské federace v Brně Sergeje Mitjaeva a veřejnosti položí kytice a věnce k památníku padlým příslušníkům Rudé armády a také k čestným hrobům občanů, kteří položili své životy při osvobození města.

Pozn.:
Pod památníkem jsou ostatky 966 vojínů a 77 důstojníků Rudé armády padlých při květnových bojích v prostoru Českého Těšína, Fryštátu, Frýdku-Místku a Nového Jičína. Naproti památníku jsou čestné hroby 50 místních občanů, kteří se stali oběťmi květnových bojů o naše město.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…