Hradec Králové: Okrasná zeleň promění kruhové objezdy

27.09.2024 7:17 | Tisková zpráva

První městský kruhový objezd dostane zelenou okrasu. Technické služby Hradec Králové upraví středovou část objezdu v ulici Na Okrouhlíku téměř deseti tisíci zelených rostlin. Další kruhové objezdy by mohly zahradnice upravit už příští rok.

Hradec Králové: Okrasná zeleň promění kruhové objezdy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Zahradnice Technických služeb Hradec Králové upravují kruhový objezd v ulici Na Okrouhlíku, kam v těchto dnech vysadí tisíce rostlin. Do centrální části křižovatky umístí více než 2 300 trvalek včetně okrasných trav a květin. V dalších týdnech k nim přidají téměř sedm tisíc cibulovin, mezi kterými budou barevné tulipány, okrasné česneky a krokusy.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 3195 lidí

„Jedná se o jedinečnou úpravu kruhového objezdu ve správě technických služeb. Kruhové objezdy jsou sice často osázeny zelení, mnohé z nich ale postupně ztrácejí svou estetickou funkci. Naším cílem je tedy přinést trvalou, ekologickou a esteticky přitažlivou úpravu,“ komentuje náměstek primátorky odpovědný za Technické služby Hradec Králové Pavel Vrbický.

Pro výsadbu využijí pracovníci písčitý mulč, který se v loňském roce osvědčil v záhonech u zábavního centra v Malšovicích. Do středové části objezdu navezli přibližně 15 tun písku, který zlepšuje zadržování vláhy a omezuje růst plevele. Díky němu, a vhodně zvoleným rostlinám, bude kruhový objezd potřebovat jen minimální údržbu.

„Písčitý mulč má tu výhodu, že je téměř bezúdržbový, a navíc šetrný k přírodě. Osvědčil se nám už v Malšovicích, proto ho využijeme na dalším místě. Podobné úpravy plánujeme realizovat i na jiných kruhových objezdech, na některých už příští rok,“ říká ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. První úpravy jsou v plánu na okružní křižovatce v Rybově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Primátor Vele - výběr daní musí být spravedlivý

13:05 Jablonec nad Nisou: Primátor Vele - výběr daní musí být spravedlivý

Potvrzení červnového znění OZV k dani z nemovitostí s místním koeficientem ve výši 2 a úkol pro prim…