Jihlava: Stát přispěje na opravy domů v městských památkových rezervacích a zónách

05.10.2022 17:39 | Tisková zpráva

Žádosti do Programu regenerace MPR a MPZ pro rok 2023 můžete posílat na oddělení památkové péče Magistrátu města Jihlavy nejpozději do 27. října 2022.

Jihlava: Stát přispěje na opravy domů v městských památkových rezervacích a zónách
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ministerstvo kultury ČR, odbor památkové péče vyhlašuje Program regenerace městských památkových rezervací (MPR) a městských památkových zón (MPZ) na rok 2023. Program je určen pro vlastníky nemovitých kulturních památek, které se nachází v MPR nebo MPZ. Netýká se těch, které jsou v majetku státu.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

„Do programu se mohou přihlásit také fyzické nebo právnické osoby, které vlastní movité kulturní památky pevně spjaté se stavbou, jako jsou například hlavní oltáře nebo varhany v kostelech, pokud je tato stavba kulturní památkou v už zmíněných lokalitách,“ uvedla vedoucí oddělení památkové péče v Jihlavě Dana Závodská.

Žádosti do Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2023, zpracované na předepsaném aktuálním formuláři, včetně předepsaných příloh, mohou zájemci zasílat nebo osobně donést na oddělení památkové péče Magistrátu města Jihlava nejpozději do 27. října 2022.

„Pozdě podané žádosti budou vyřazeny a nebudou dále hodnoceny. Stejně tak neúplné žádosti, které nebudou ke stanovenému termínu na výzvu našeho oddělení doplněny,“ upozornila Dana Závodská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…