Krnov: Mezi přáními občanů je opět atraktivní náměstí

03.05.2017 20:40 | Zprávy

Ve Středisku volného času Krnov se ve minulý čtvrtek uskutečnil již šestý ročník Fóra Zdravého města. Z diskuse nad příležitostmi města vzešla desítka priorit. Zda s ní souhlasí také občané, kteří se fóra neúčastnili, nyní bude ověřeno anketou.

Krnov: Mezi přáními občanů je opět atraktivní náměstí
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Do TOP 10 účastníci fóra svými hlasy katapultovali opravu sokolovny a lehkoatletického stadionu, stejně jako vloni zatraktivnění náměstí vodním prvkem, dále zvýšení počtu laviček mimo centrum, vybudování Stezky v oblacích na Cvilíně, atraktivní realizaci nového turistického informačního centra, rekonstrukci divadla, založení instituce pro děti do tří let (jesle, dětský klub), zlepšení stavu lokality bývalé slévárny v Revoluční ulici, stálou expozici muzea, budování multifunkčních hřišť pro všechny věkové kategorie. 

„Kterými příležitostmi se vedení města bude v příštích měsících zabývat, rozhodují v těchto dnech občané v anketě. Hlasování probíhá na internetu a také prostřednictvím tištěného anketního lístku, který je k dispozici v turistickém informačním centru,“ uvedl vedoucí odboru strategického rozvoje Tomáš Kolárik. Pro elektronickou formu hlasování je použita aplikace Demokracie 2.1, která umožňuje udělovat i hlasy záporné. Odkaz na online anketu najdete v nejbližších dnech na webových stránkách města / Zdravé město Krnov, hlasování bude možné po zaslání ověřovací SMS, která je zdarma. Papírová verze hlasovacího lístku bude k dispozici v Turistickém informačním centru Krnov na Hlavním náměstí. Výsledky ankety budou zveřejněny po jejím vyhodnocení v místním tisku a na webových stránkách města.

Na Fóru Zdravého města bylo představeno také druhé kolo participativního rozpočtu, jehož prostřednictvím mohou občané využít půl milionu korun k realizaci jimi navržené investice. „Participativní rozpočet slouží k realizaci konkrétního opatření, které bude sloužit obyvatelům města a přispěje ke zkvalitnění veřejného prostoru. Navrhovaný projekt by měl být realizován na veřejném prostranství nebo ve veřejně přístupné budově ve vlastnictví města. Například lze navrhnout k realizaci herní prvek na koupališti, kam může jít každý, ale už nikoliv pořízení náčiní do tělocvičny ve škole, kam má veřejnost omezený přístup,“ řekla Jana Chylíková z odboru strategického rozvoje. Veškeré informace zájemci najdou na na webových stránkách města v odkazu Zdravé město a MA21 Krnov – Participativní rozpočet. Příjem návrhů končí 15. května.
Fotogalerii z Fóra Zdravého města najdete na Facebooku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…