Odstraňují se zastaralá a nevyhovující herní zařízení z pozemků města Liberce

07.05.2016 15:42 | Zprávy

Z ulic města mizí staré nevyhovující herní prvky. Odbor ekologie a veřejného prostoru v současné době odstraňuje ze všech veřejně přístupných ploch ve vlastnictví statutárního města Liberce staré a již dožilé herní prvky.

Odstraňují se zastaralá a nevyhovující herní zařízení z pozemků města Liberce
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Jedná se převážně o kovové prolézačky různých tvarů a typů ještě z předrevolučního období. Tyto “Zeměkoule“ a jiné prolézačky již nevyhovují českým ani evropským standardům a platným normám, které se zaměřují hlavně na bezpečný provoz herních zařízení. V minulém roce, kdy město odstranilo prvních pár prvků, se povedlo některé z nich nabídnout Moravské galerii v Brně, která je následně využije při velké výstavě herních prvků v roce 2018.

I tyto odinstalované prolézačky budou pracovníkům MG v Brně přednostně nabídnuty, než se přistoupí k jejich likvidaci. Některé z ploch, které odstraněním dožilých herních prvků osiří, odbor ekologie a veřejného prostoru zařadí do plánu oprav pro příští roky. Na některé se ale herní prvky nevrátí, protože je buď plocha z bezpečnostních důvodů nevhodná k nové instalaci, nebo je v okolí revitalizováno již jiné dětské hřiště, které je v přiměřené docházkové vzdálenosti.

Každoročně tak SML obnoví několik dětských hřišť a samozřejmě, že s postupnou obnovou na svých pozemcích SML pokračuje i v letošním roce, kdy již dochází nebo dojde k regeneraci několika dalších ploch. Bude se jednat o dětská hřiště na sídlišti Gagarinova, v ul. Jáchymovská, ul. Oldřichova, ul. Franklinova, ul. Horní Kopečná a ul. Americká. Současně chce odbor EP nová i stávající DH vybavit novými provozními a návštěvními řády, ze kterých bude patrné, jak se návštěvníci mají na dětských hřištích chovat a kam například zavolat, pokud se jim něco stane, či zjistí závadu na herním zařízení nebo instalovaném mobiliáři.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Štípská madona bude přenesena do nového kostela, jako před 260 lety

10:23 Zlín: Štípská madona bude přenesena do nového kostela, jako před 260 lety

Štípa si připomene 260. výročí od přenesení milostné sochy Panny Marie Štípské do tehdy nově dokonče…