Příbram: Na Nováku přibylo další nové hřiště. Cílí především na starší generaci

07.09.2022 11:11 | Tisková zpráva

Vedle víceúčelového hřiště pod hrází nově vzniklo hřiště na hru zvanou pétanque. Hřiště je určeno pro všechny návštěvníky, pétanque se však těší největší oblibě především mezi seniory.

Příbram: Na Nováku přibylo další nové hřiště. Cílí především na starší generaci
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Nově vzniklé hřiště na pétanque má za účel uspokojit především starší generace, mezi kterými je hra poměrně populární. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí
„Na Nováku pravidelně potkáváme skupinky seniorů, kteří si nosí pétanque a hrají ho různě po areálu. Hřiště tak nebylo momentálním nápadem, ale reakcí na podněty od samotných návštěvníků  areálu, kteří si tady pétanque hřiště přáli,“ říká Jan Slaba, ředitel Sportovních zařízení města Příbram.

V současné době je hřiště již v provozu. V nejbližších dnech bude doplněno o mobiliář a cedule s návštěvním řádem a stručnými pravidly hry. V době provozu půjčovny sportovních potřeb si bude v příští sezoně možné pétanque i zapůjčit, do té doby si musí zájemci přinést vlastní vybavení.

„Na Nováku se snažíme nabízet komplexní služby tak, aby si tu našel to své opravdu každý a všem se tu líbilo. Návštěvníci tak v areálu najdou jak zábavu pro děti, teenagery a dospělé, tak i pro seniory. Nabídka je opravdu široká,“ konstatuje Slaba.

Pro děti je v areálu hned několik hřišť, včetně vzduchových trampolín a vodního hřiště, starší děti se zabaví ve skateparku nebo na parkour hřišti, pro dospělé může dobře posloužit In-line dráha, workout hřiště a víceúčelová hřiště na basketball či fotbal.

Dříve narození si kromě odpočívání na lavičkách a procházek kolem rybníka mohou nyní pohodlně zahrát také pétanque. To vše je v areálu zdarma. Za poplatek si lze ještě zahrát Adventure golf, půjčit si paddleboard, koloběžku a další vybavení nebo v létě navštívit animační programy. V areálu se také celoročně koná mnoho kulturních a sportovních akcí, občerstvení zajišťuje SeZaM bistro.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …