Sokolov: Radnice chce navázat spolupráci s Fakultou designu a umění v Plzni

27.09.2024 19:06 | Tisková zpráva

Zástupci vedení města navštívili Fakultu designu a umění Západočeské univerzity v Plzni, aby projednali možnosti spolupráce na modernizaci města. „Naším cílem je zkrášlit Sokolov a přilákat více návštěvníků. Chceme přitom postupovat promyšleně a systematicky. Fakultu designu a umění jsme oslovili, protože má zkušenosti a odborné znalosti, které nám mohou pomoci město obohatit a zatraktivnit,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis.

Sokolov: Radnice chce navázat spolupráci s Fakultou designu a umění v Plzni
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Fakulta by se podle něj mohla podílet například na vytvoření naučných stezek městem nebo na revitalizaci bývalého kapucínského kláštera. Radnice by také fakultu ráda zapojila do příprav studií a projektových dokumentací i na dalších projektech, jako je přestavba tržnice, revitalizace náplavky nebo náměstí Budovatelů.

Prvním krokem ve spolupráci bude zaslání portfolia fakulty. Následně musí zastupitelé schválit memorandum o spolupráci. Poté by přijeli zástupci fakulty do Sokolova, aby si město prohlédli a získali konkrétní představu o zdejších potřebách. Spolupráce by mohla začít už příští rok.

Fakulta designu a umění má čtyři katedry a 21 ateliérů, což jí umožňuje pokrýt širokou škálu projektů. V minulosti spolupracovala na projektech například s Chotěšovem, Plasy nebo Valčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…