Daň z masa, ekologie a potravinová soběstačnost
Dobrý den,proč na západě řeší takové věci jako daň z masa? To že o pár korun zdraží maso, přece neznamená, že lidi budou méně jíst maso. Budou jíst stejně, akorát je to bude víc stát a méně jim pak zbyde na jiné věci. Nebylo by lepší kdyby EU začala přemýšlet nad tím, nesmyslným převážením potravin kamiony, letadly a loděmi přes půl světa či evropy? Kdyby každý region byl potravinově soběstačný, pak by se nemusely potraviny převážet tisíce kilometrů. V jednom státě krávu porazí. V jiném státě maso zabalí a ve třetím státě se to pak prodává. Tento nesmyslný systém má samé nevýhody. Plné dálnice kamionů. Zbytečné emise navíc od kamionů, lodí a letadel. A navíc my neovlivníme kontroly kvality těch dováženým potravin. viz Polské maso. Kdybysme je nedováželi a jedli jen to české, tak si můžeme sami garantoval kvalitu a kontrolovat si ji důkladně. Na životní prostředí by to mělo lepší vliv než nějaká nesmyslná daň z masa.
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
18.09.2019 19:32:43 - Leo Luzar
Dobrý den, vaše otázka by vyžadovala hlubší debatu a analýzu spotřebitelského chování. Mohl bych odpovědět něco v tom stylu"jednotný trh EU ap." Ale je to vážnější téma a hlavně o nás jednotlivých spotřebitelích. My určujeme a vybíráme si a mnozí z nás nechtějí nic slyšet, ani vidět. A už vůbec jak by měla vypadat budoucnost a co dělat, aby byla lepší. Zkusme tedy každý u sebe ovlivnit své okolí, ne zákazy a nařízeními, ale slovem a příkladem. S pozdravem Leo Luzar