Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2021 7:40:00

Vizionář českého porodnictví. Legenda

Vizionář českého porodnictví. Legenda

Komentář na facebookovém profilu k Antonínu Pařízkovi.

 Pan profesor Antonín Pařízek v pražském Apolináři přivedl na svět tisíce dětí. Vizionář českého porodnictví. Legenda. Vysokoškolský pedagog, popularizátor vědy, jeho knihy o těhotenství, porodu a dítěti patří mezi nejprodávanější tituly svého druhu v naší zemi. Přivedl na svět děti spoustě slavných Čechů.

Apolinář. Krásná cihlová budova, kterou postavil vizionář a architekt Josef Hlávka. Nejenže je to světový umělecký skvost, ale i jedna z nejdéle fungujících porodnic na světě. Umí si poradit i s těmi nejkomplikovanějšími případy a jsou experti na předčasné porody třeba na takzvanou šedou zónu, tedy porod mezi 22. až 24. týdnem, který v mnoha jiných porodnicích považují za potrat, protože dítě váží třeba jen půl kilogramu. Jejich výsledky jsou fakt impozantní. I po mnoha letech jim chodí děkovné dopisy od maminek a tatínků, kteří posílají fotky šťastných a zdravě se vyvíjejících dětí.

Takže Apolinář je to pravé místo, kde postavíme nejmodernější centrum pro novorozence a jejich rodiče. Vypadá naprosto skvěle. Navrhla ho naše slavná architektka Eva Jiřičná. Díky němu budou mít maminky a miminka, lékaři i sestry dostatečný komfort. Teď se totiž tísní v historické budově. V pavilonu budou desítky rodinných pokojů, ve kterých budou moct bydlet rodiče se svým miminkem, a pokud se dítě narodí předčasně, budou s ním, dokud nedoroste do potřebné váhy. Přítomnost rodičů je strašně důležitá pro všechny děti, a u těch předčasně narozených má přímý vliv na to, jak rychle se zotaví a naberou sílu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama