Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2022 12:28:00

Začněte už konečně dělat něco pro lidi

Začněte už konečně dělat něco pro lidi

Komentář na facebookovém profilu k řešení energetické krize

 Tato vláda musí okamžitě kompenzovat lidem peníze, které získala navíc díky dražším energiím a inflaci. Nechce. Nechce kompenzovat vysoké ceny energii, i když to dělá většina států EU. Není schopná řešit energetickou krizi.

Tady jsou čtyři kroky, které musí vláda okamžitě udělat:

  1. Začněte nakupovat plyn prostřednictvím Státních hmotných rezerv do zásobníků RWE, které si můžete pronajmout. Zásoby na měsíc jsou málo. V nouzovém stavu to můžete udělat hned.
  2. Neukončujte letos těžbu v OKD, které je ziskové a bude mít koncem roku 4,5 miliardy korun na účtu. Prodlužte ji do roku 2025. Vytěžíte dodatečných 6 milionů tun. Zajistíte uhlí i práci pro lidi.
  3. Škrtněte v programovém prohlášení vlády konec uhlí v roce 2033. Už i zelený německý ministr připouští v energetice návrat k jádru a uhlí.
  4. Důrazně žádejte Evropskou radu a Evropskou komisi, aby okamžitě změnily směrnici MiFID, kterou zneužívají spekulanti s emisními povolenkami. Právě oni prodražují elektřinu až o 25 %!

Přestaňte čekat na signály a začněte už konečně dělat něco pro lidi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama