Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2022 17:27:50

Pořád mě šokuje, když někdo postaví celý článek na lži

Pořád mě šokuje, když někdo postaví celý článek na lži

Komentář na facebookovém profilu ke článku serveru Neovlivní.cz „Babišovy firmy dál obchodují s Ruskem“

S novináři jsem zažil za ty roky takřka cokoliv, ale musím říct, že mě pořád šokuje, když někdo postaví celý článek na naprosté a snadno vyvratitelné lži, která je navíc hned v titulku.

Ano, samozřejmě jde o server Neovlivní.cz.

Ten píše:

„BABIŠOVY FIRMY DÁL OBCHODUJÍ S RUSKEM

Společnosti bývalého premiéra dodávají své zboží do Ruska a současně posílají Putinovu režimu platby za plyn.“

Tak jsem se podíval, co k tomu moje bývalá firma řekla:

„Jde o zcela nepravdivé informace. Již před vypuknutím válečného konfliktu činil obrat se zákazníky sídlícími v Rusku méně než 1 % celkového konsolidovaného obratu Skupiny AGROFERT. Od vypuknutí konfliktu do Ruska nic nedodáváme. Za plyn platíme stejně jako ostatní společnosti a domácnosti lokálním distributorům v Česku, v Německu, na Slovensku a ve všech dalších zemích, kde působíme. Naopak, posíláme humanitární pomoc na Ukrajinu a intenzivně pomáháme našim ukrajinským zaměstnancům a jejich rodinám. Zajišťujeme ubytování pro migranty z Ukrajiny, a to okamžitě od zahájení invaze ruských vojsk na Ukrajinu.

Koncern AGROFERT v rámci humanitární pomoci Ukrajině zasílá bezúplatně do postižených oblastí trvanlivé potraviny z výrobních závodů skupiny AGROFERT. Firmy koncernu i jednotlivci se zapojili do finanční a materiální sbírky Nadace AGROFERT na pomoc ukrajinským matkám s dětmi, do které může přispět i veřejnost. Společnosti koncernu AGROFERT maximálně podporují vlastní ukrajinské zaměstnance a jejich rodinné příslušníky z Ukrajiny.

K dnešnímu dni odjelo 48 tisíc litrů rostlinných olejů, 42 tun mouky, 3 kamiony trvanlivého chleba, desítky palet mléčných produktů, trvanlivého salámu, párků a paštik. Pomoc je koordinovaná s organizací Člověk v tísni, aby v postižených oblastech neodcházelo k chaosu, a bude kontinuálně pokračovat. V příštích dnech bude expedováno 450 tun mouky a další potraviny dle požadavků ukrajinské strany.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama