Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2022 19:53:35

Hříchy radniční koalice – Hřích třetí: Zatajování informací před občany

Hříchy radniční koalice – Hřích třetí: Zatajování informací před občany

Je to jednoduché. Pokud zástupci občanů neříkají pravdu a tají informace před občany, pak nezastupují své voliče - občany města. Pokud toto jednání chceme změnit, je třeba volit opoziční kandiáty.

Současná radniční koalice v Uherském Hradišti velmi ráda informuje občany o úspěších města. Naproti tomu úzkostlivě tají informace, které by jí mohly uškodit. Příkladem je výstavba nové spalovny nebezpečného zdravotnického materiálu v areálu Uherskohradišťské nemocnice a.s. Nikdo nezpochybňuje potřebu likvidovat nebezpečný odpad, ale tato likvidace by neměla ohrožovat životní prostředí obyvatel města. Ano, může být stokrát opakováno, že spalovna bude moderní s menšími negativními dopady na životní prostředí než ta stávající. Nicméně nikdo nezodpověděl na otázku, proč se staví daleko výkonnější spalovna a proč se zdravotnický materiál nevozí ke spálení v dnes již fungujících spalovnách nebezpečného odpadu. Radnice, která se stala povolujícím orgánem nechtěla o tomto nejen informovat širokou veřejnost, ale zároveň nechtěla odpovědi na výše položené dotazy.

V okolí spalovny bydlí více jak 6000 obyvatel města a nikdo, ani sebelepší technické řešení, nemůže zajistit 100% bezpečnost spalovny. Zároveň obyvatelé budou zatížení hlukem a smradem z dané spalovny. Proto je otázkou, proč vlastně radnice do poslední chvíle tajila tuto výstavbu. Na to si musí každý občan města Uherské Hradiště zodpovědět sám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama