Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2022 11:06:00

Lidi v ČR letos chudnou šestkrát rychleji než v dosud nejhorším roce historie

Lidi v ČR letos chudnou šestkrát rychleji než v dosud nejhorším roce historie

Komentář na facebookovém profilu k deseti bodům řešení nynější krize.

 Lidi v ČR letos chudnou šestkrát rychleji než v dosud nejhorším roce historie, informoval ekonom Lukáš Kovanda. Z nové prognózy České národní banky plyne, že životní úroveň v Česku letos klesá ještě rychleji, než se dosud čekalo. ČNB totiž pro letošek vyhlíží celoroční inflaci 16,5 procenta. Pracovní výdělky přitom v průměru mají růst o 7,2 procenta, jak plyne z nejnovějšího šetření ČNB mezi tuzemskými i zahraničními analytiky. Přitom vláda Petra Fialy proti zdražování nic nedělá. Když by aplikovala to, co navrhuje hnutí SPD, byla inflace mnohem, mnohem nižší. Fialova vláda ale na české občany kašle. Zbavme se společně Fialovy vlády ve volbách! Zářijové komunální a senátní volby jsou referendem o vládě Petra Fialy.  !

„Pokud od tohoto růstu výdělků odečteme uvedený údaj k letošní inflaci, dostáváme cifru -9,3 procenta. Reálné výdělky lidí v ČR tedy letos nejpravděpodobněji klesnou o 9,3 procenta. Tedy takřka o desetinu. Lidé se sice zpravidla dočkají růstu výdělků, mezd a platů, ale ten ani zdaleka nepokryje inflaci. Z hlediska vývoje reálných výdělků tak prožíváme suverénně nejhorší rok celé české historie od roku 1993. Dosud byl totiž nejhorším rokem rok 2013. Tehdy ovšem reálné výdělky klesly jen o 1,5 procenta, jak říkají údaje ČSÚ. Druhým nejhorším rokem dosavadní české historie byl rok 1998, alespoň tedy co se vývoje reálných výdělků týče. Tehdy reálné výdělky klesly podle ČSÚ o 1,4 procenta. Letošní propad reálných výdělků tedy bude šest- až sedminásobný v porovnání s dvěma dosud nejhoršími roky celé české historie,“ vysvětlil Kovanda.

Hnutí SPD předkládá řešení Fialovy drahoty:
1) Prodej levné české elektřiny napřímo českým občanům a firmám za zastropované ceny a přes unijní energetickou burzu pouze prodej přebytků.
2) Obnovení národního importéra plynu a nákup levného plynu přímo od producentů, nikoliv přes německé překupníky jako je tomu v současnosti.
3) Přechodné snížení DPH u energií, pohonných hmot, základních potravin a léků a snížení ceny těchto komodit.
4) Odstoupení od Green Dealu Evropské unie.
5) Odstoupení od systému emisních povolenek EU, který zdražuje energie a suroviny.
6) Obnovení národního zpracovatele ropy.
7) Zrušení solární daně a veškerých dotací, které zdražují elektrickou energii pro spotřebitele.
8) Zajištění potravinové bezpečnosti. Podpora českých zemědělců a potravinářů.
9) Snížení neúčelných výdajů státu.
10) Srovnání podmínek tuzemských a zahraničních firem působících v ČR – Zavedení sektorové daně pro nadnárodní internetové giganty (Google, Facebook atd.), které v ČR generují obrovské zisky bez zdanění v ČR, a zdanění vyvádění nezdaněných dividend z ČR nadnárodními korporacemi.

Tyto naše návrhy ale vláda „SPOLU" (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), Pirátů a STAN odmítá přijmout, a dostává tak čím dál tím více našich občanů do existenčních problémů. Taková vláda nemá důvěru občanů a měla by podat demisi! Přední politici vládních stran jsou navíc zapojeni v korupci.

Již za pár dní jsou komunální a senátní volby. Zářijové volby budou referendem o vládě! Občané mohou vládě Petra Fialy vystavit účet! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama