Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2022 16:40:19

Hříchy radniční koalice – Hřích čtvrtý: Odsouhlasení varianty modernizace CTZ i

Hříchy radniční koalice – Hřích čtvrtý: Odsouhlasení varianty modernizace CTZ i

Je dobře, když mají politici vizi k řešení problémů města a jeho občanů. Ale ke správnému rozhodnutí je třeba mít analýzy a to i oponentní. Ae zejména je třeba informovat občany a znát jejich názory. Tohle vše je potřeba ke správnému rozhodnutí.

Radniční koalice nedbá na názor občanů a protlačila modernizaci CTZ ve variantě ZEVO pro spalování zemního plynu a TKO, který nelze třídit. A jak uvádí nejen opozice, ale zejména občané z blízkého okolí, spalování TKO zatíží nejen dopravu na dnes přetížené Sokolovské ulici, ale i zhorší životní prostředí a kvalitu života ve městě.

Nemám nic proti spalování TKO tam, kde to nezhorší kvalitu života občanů a kde zároveň přinese snížení nákladů na vytápění bytů. Problém ovšem je, že změna spalovacího média z uhlí na plyn má v dnešní době nejen negativní ekonomické dopady pro občany města, ale přináší i rizika z pohledu omezení dodávek plynu z RF. Tvrzení, že se kvalita ovzduší zlepší je pouze podpůrným argumentem pro současný stav. Ale nikoliv po uskutečněné modernizaci. Tohle současné vedení radnice tají před občany a hájí podnikatelské zájmy majitelů CTZ.

V současné době je tedy třeba pozastavit schválenou modernizaci CTZ a s ohledem na změněné podmínky, zejména s ohledem na ceny plynu, je třeba vypracovat nové varianty řešení. Včetně té, která zachová stávající spalované médium a zároveň vyřeší dlouhodobou prašnost skladovaného uhelného prachu. A co se týče TKO, je třeba daleko více třídit a netříděný odpad spalovat ve spalovnách mimo město Uherské Hradiště. Opravdu je nutno kvůli vyšším zisků, investorů zatěžovat životní prostředí a zhoršovat život našich obyvatel?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama