Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2022 20:02:51

Hříchy radniční koalice – Hřích pátý: Porušení jednacího řádu ZM

Hříchy radniční koalice – Hřích pátý: Porušení jednacího řádu ZM

Demokrata poznáte ne podle toho, že se sám za demkrata prohlašuje, ale podle toho, jak se chová a jak dodržuje zákony a principy demokratické politiky. Arogance moci jde vždy proti demokraciii a spravedlbosti.

Současná radniční koalice se snaží protlačit své zájmy, i když svým postupem vědomě poruší jednací řád ZM, který si na začátku funkčního období sama schválila. Tak se stalo například při hlasování o prodeji pozemků Nad Žlebem jedinému uchazeči. Opozice kritizovala nejen samotnou nízkou cenu za pozemek a žádala znalecký posudek. Ale kritika směřovala i k samotné proceduře pro opakované hlasování, kdy zástupkyně TOP 09 poprvé hlasovala údajně zmatečně.

Nejde jen o porušení schváleného jednacího řádu či o aroganci členů radniční koalice. Jde zejména o upřednostňování zájmů investorů nad zájmy občanů a o snížení příjmů městského rozpočtu. Tyto finance pak scházejí na tolik potřebné investice do dopravní infrastruktury či na rozvoj města. Je záhadou, proč toto jednání současné radniční koalice občanům města nevadí. Vždyť jde o peníze nás všech a zastupitelé města by měli přednostně hájit zájmy obyvatel Uherského Hradiště.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama