„Jihomoravský kraj se snaží nejrůznějšími způsoby přispět k tomu, aby podpořil výrobu a distribuci kvalitních regionálních potravin a místních specialit a spotřebitelům dal signál, že stojí za to sáhnout na pultu pro kvalitní a chutný domácí výrobek. Zviditelnění regionální zemědělské a potravinářské produkce je jednou z cest k udržení regionálních výrobků na domácím trhu,“ zdůraznil ve svém příspěvku hejtman Michal Hašek.
Konference Jídlo z blízka pro jižní Moravu s podtitulem „Co si doma vypěstujeme, to si s chutí snězme“ je první konferencí o významu regionálních potravin, jejich využití v gastronomii, místním podnikání a cestovním ruchu a předchází 2. ročníku gastronomických slavností „Jídlo z blízka 2012“. Je určena odborné veřejnosti z řad politiků, úředníků místní a regionální správy, akademie, podnikatelů v oboru obchodu a cestovního ruchu, gastronomie a veřejného stravování, zemědělství a výroby potravin.