Průvodci pořadem Zdena Kabourková a Pavel Klicpera postupně navštíví restaurace, které jsou certifikovány v projektu Asociace hotelů a restaurací a agentury CzechTourism, nazvaném CzechSpecials. Hledat budou kořeny tradiční regionální kuchyně Čech, Moravy a Slezska. A půjde nejen o kvalitu a domácí suroviny, ale i o recepty, které znaly naše babičky a prababičky, a na které mnozí z nás již zapomněli.
Každý všední den po 9.00 hodině se spolu s posluchači podíváme pod pokličku kuchařům, kteří mají rádi českou kuchyni. Rádi o ní hovoří a o některé recepty, rady a tipy se s námi podělí. Budeme si povídat, ale hlavně vařit s kuchaři, kteří milují své řemeslo.
Předkrmy, polévky, hlavní jídlo, moučníky, netradiční přílohy i vlastní speciality šéfa kuchyně. To všechno nabídne pořad "Dobrou chuť, Česko!"
„Česká, moravská a slezská kuchyně je chutiplná a oblíbená. Dvojce Českého rozhlasu, tedy jejímu programu, sluší stejné přívlastky,“ poznamenal k novému pořadu šéfredaktor stanice Jaromír Ostrý.
Abychom pořad i okořenili, nabídneme posluchačům speciální okénka a bonusy, ve kterých přineseme pohledy zajímavých osobností z oblasti společenského a kulturního života na domácí kuchyni. Rádi se s námi podělí o tipy, triky a dobré rady jak vyzrát nad záludnostmi přípravy některých českých jídel.
Součástí pořadu je i soutěž o zajímavé ceny. Není to složité! Abyste mohli vyhrát knížky zaměřené na tradiční českou regionální kuchyni, stačí poslat jeden recept na jídlo, které máte rádi a předáváte si jej z generace na generaci. Všechny příspěvky najdete na webu dobrouchutcesko.cz v kategorii "Vaše recepty".
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva