Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

02.05.2024 13:37 | Tisková zpráva

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízení bude zahájeno v pondělí 6. května v 10 hodin. Registrace na webové adrese olomouc.eu/eaukce bude možná do úterý 21. května do 10 hodin. Elektronická aukce začne 27. května opět v 10 hodin.

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Kromě registrace musí zájemce v této lhůtě stihnout vyplnit přihlášku, doložit potřebné doklady, odstranit případné nedostatky a složit jistinu, takže není radno se registrovat na poslední chvíli.

„Je to jednoduché, je to transparentní a je to pro každého, kdo splní nastavené podmínky. Patří mezi ně – žádné exekuce, žádné dluhy vůči městu, včetně Správy nemovitostí nebo Dopravního podniku, a žádné problémy s nájmem městského bytu v minulosti,“ vyjmenovala náměstkyně primátora Kateřina Dobrozemská.

O byt ve třetím podlaží domu na Žižkově náměstí 3 může požádat kdokoliv starší 18 let. Podmínkou je, že dražitel musí dražit nájem bytu sám pro sebe, to znamená, že v bytě pak musí sám bydlet. Zájemce doloží skutečnosti vyžadované pravidly, složí jistinu do aukce nájmu ke konkrétnímu bytu a pak dostane přístupová práva do dražební aplikace. Vyvolávací výše nájemného bude 150 korun za metr čtvereční na měsíc, což je asi o stokorunu méně, než činí komerční pronájmy ve městě.

Všechny potřebné informace, fotografie, termíny prohlídek bytu a hlavně podmínky a termíny k účasti na aukci samotné, najdou zájemci o účast v elektronické aukci, v níž se bude dražit výše nájemného k tomuto bytu, na stránkách společnosti Správa nemovitostí Olomouc.

Změny v nakládání s bytovým fondem ve vlastnictví statutárního města Olomouce jsou postupně zaváděny od počátku tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…