Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2024 7:16:16

Podivný prodej krajských Superbů

Podivný prodej krajských Superbů

Za podivných okolností kraj prodal dva Superby, které se jako nová auta dostaly na silnice v roce 2018.

Jejich zůstatková hodnota je něco málo přes 290 tisíc korun. Zajímavý je však znalecký posudek, který stanovil možnou prodejní cenu na 204 a 208 tisíc korun, zatímco běžně byste za podobná, šest let stará auta, která mají najeto cca 200 tisíc kilometrů, jsou běžně opotřebená, plně servisovaná, opečovávaná a prodává je první majitel, dostali nejméně 300 tisíc korun. Jenže kraj se držel vypracovaných znaleckých posudků a obě auta prodal, prý přes autobazar, předem určenému zájemci (zakázka malého rozsahu) za celkových 412 tisíc korun.

Koupil je TRUCK SERVIS Čáslav, který tak ušetřil minimálně 200 tisíc korun. Naopak kraj o 200 tisíc přišel a dle mého názoru se nechoval s péčí řádného hospodáře. A kdo o ztrátě rozhodl? Prodej jednohlasně podpořili všichni členové krajské rady, tedy celá krajská pětikoaliace.

Naší prací je si podobných nesrovnalostí všímat a upozorňovat na ně. Nebojte, makáme a Vysočinu nedáme.

Martin Kukla (hnutí ANO 2011)

poslanec, zastupitel Kraje Vysočina


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama