„Havloid“ Vondra: Babiš bude mít problémy. Slova o základně USA a o V4. A hledání ptáka

22.01.2020 20:59

Europoslanec a nový místopředseda ODS Alexandr Vondra, který se ještě na sobotním kongresu označil za „stárnoucího havloida“, poskytl rozhovor internetové televizi DVTV. Pozdravil diváky přímo z Bruselu a prozradil jim, že se občanští demokraté chystají porazit Andreje Babiše. Vysvětloval také, proč bychom měli mít americkou leteckou základnu v Ostravě, a popsal, proč bychom měli mít v emblému našeho státu ptáka.

„Havloid“ Vondra: Babiš bude mít problémy. Slova o základně USA a o V4. A hledání ptáka
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Přimluvil se za sloup

ODS  je podle Vondry poslední politickou stranou v této zemi, která se hlásí k hodnotám roku 1989.

ODS je strana, která už, myslím, jako jediná nese ten étos toho zápasu za svobodu. A byly dvě velké osobnosti, které to ztělesňovaly – Václav Havel a Václav Klaus. A já jsem chtěl zdůraznit jednu věc, že se skutečně hlásíme k odkazu Václava Havla taky, protože se na to poslední dobou zapomínalo,“ podotkl Vondra.

Občanští demokraté se teď chystají porazit Andreje Babiše v příštích sněmovních volbách.

Anketa

Měl by být člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka odvolán Poslaneckou sněmovnou?

98%
2%
hlasovalo: 20508 lidí

„Je to náš cíl. Jestli se to stane, to uvidíme v těch volbách, to rozhodnou lidé. Ale myslím si, že je to možné. On Andrej Babiš bude mít ještě problémy se svým obrovským konfliktem zájmů. Myslím si, že bude ztrácet také ten bonus kvetoucí ekonomiky, o niž se moc nezasloužil, která mu hrála do noty a kde mohl rozdávat,“ prohlásil Vondra.

Má prý strach z omezování svobody. Tu svými zákony omezuje jak vláda Andreje Babiše, tak i jiní politici. Dokonce i v Bruselu jsou prý na stole „různé nápady“. „V rámci boje proti klimatu může být doporučení, co smíme jíst a co bychom jíst neměli. Těch příkladů je spousta, a kdo chce, tak to vidí,“ upozornil europoslanec.

Poté vysvětloval, proč v Ostravě potřebujeme americkou leteckou základnu Spojených států.

„Neklaďme si malé cíle, doba se velmi mění. Je v našem zájmu, aby Američané setrvali v NATO a v Evropě. Protože bez Američanů je to jen vyčpělá instituce, která nezmůže vůbec nic. Přesně to Poláci dělají a Donald Trump ostatně vysílal ty signály. ‚Dělejte víc, nebo odejdeme,‘“ připomněl Vondra.

Kromě dobrých vztahů s USA bychom si měli udržovat také dobré vztahy se sousedy z Visegrádské čtyřky, protože pak budeme vnímáni jako bezproblémová země, které se daří něco, co se nedařilo meziválečnému Československu – mít dobrý vztah se sousedními státy.

Než se rozloučil s diváky, prozradil, že bychom měli mít v emblému státu ptáka, podobně jako Němci mají orlici. Může to být sokol – sokolská tradice. Sokol je volný. Mohli bychom tam dát také sýkorku modřinku, mohli bychom tam dát také hrdličku s máchovskou tradicí,“ nabízel varianty Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Televizní krize“ na Slovensku. A děsivá Schwarzenbergova věta, která ožívá

8:01 „Televizní krize“ na Slovensku. A děsivá Schwarzenbergova věta, která ožívá

TÝDEN V MÉDIÍCH Stávající vrchnostové asi vůbec nevědí, co mají dělat, a proto si vymýšlejí absurdní…