„To nechodí do práce? Pro společnost jsou tito lidé k ničemu.“ Vládní senátor na demonstranty

19.04.2023 21:20 | Ze sítí

Protivládní demonstrace pokračují, ve středu se před Poslaneckou sněmovnou sešli občané požadující demisi vlády, nechyběly petiční stánky strany PRO Jindřicha Rajchla. „Pro společnost jsou tito lidé k ničemu,“ komentoval protest na Malostranském náměstí senátor Josef Bazala (KDU-ČSL). Protest se konal dopoledne, podle Bazaly z toho vyplývá, že tito lidé postrádají zaměstnání. Odkázal je tedy na úřad práce. Vlastní neštěstí a životní neúspěch by protestující neměli přenášet na vládu – každý je zodpovědný za svůj život a štěstí, říká senátor.

„To nechodí do práce? Pro společnost jsou tito lidé k ničemu.“ Vládní senátor na demonstranty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protivládní demonstrace Česko proti bídě. Na Václavské náměstí přišly desetitisíce lidí

Na Malostranském náměstí u Poslanecké sněmovny České republiky dnes protestovali občané nespokojení s vládou. Občané se sešli v návaznosti na nedělní protest Česko proti bídě organizovaný stranou PRO (Právo Respekt Odbornost) Jindřicha Rajchla. Mnozí z protestujících požadovali vládní demisi.

Nad tím, že si občané na další demonstraci našli čas v dopoledních hodinách, se pozastavil člen KDU-ČSL, politik a senátor Josef Bazala. „Parta nespokojenců vyřvává před Sněmovnou demisi vládě. Kdo je platí? Jak to, že nejsou v práci? Normální člověk nemá dopoledne čas,“ vyjádřil se k dnešnímu dění ve facebookovém příspěvku.

Z toho, že nespokojení občané měli čas i dopoledne, Bazala pravděpodobně usuzuje, že postrádají zaměstnání. Vzkazuje jim proto, kolik pracovních míst je právě evidovaných na úřadu práce. „Na úřadu práce se poptává 300 000 volných míst. Bojují proti bídě, ale na cestu do Prahy mají. Asi jsou sociální dávky nastaveny příliš velkoryse,“ usnáší se a dodává, že „pro společnost jsou tito lidé k ničemu“.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41737 lidí
Z jejich účasti na středeční demonstraci vyvozuje i to, že se jim pár věcí v životě asi nevydařilo. Z vlastního neštěstí by nicméně podle Bazaly neměli obviňovat vládu, ale jen sami sebe. „Je možné, že ve svém životě nebyli úspěšní, to se bohužel stává. Ale svůj neúspěch, neštěstí, nemůžou přenášet na celou společnost a vládu. Každý je především zodpovědný za svůj život a štěstí. Tak to vidím já,“ uzavírá komentář senátor Bazala.

Protestující občané požadovali před Sněmovnou demisi vlády Petra Fialy. Premiér nicméně skandování vyslyšet nemohl už jen kvůli své desetidenní cestě po asijských zemích, které by podle jeho slov mohly vytvořit protiváhu dominanci Číny. Cílem cesty je vytvoření nových obchodních partnerů a posílení mezinárodní pozice České republiky.

V jednom z petičních stánků strany PRO před Sněmovnou mohli lidé podepsat petici požadující stažení vládního návrhu změny ústavy kvůli rozšíření možností, jak posílat vojáky do zahraničí. Vláda by podle tohoto návrhu měla mít možnost poslat vojáky do zahraničí na šedesát dnů, a to i bez souhlasu Parlamentu. Tuto možnost by měla vláda podle návrhu mít nově i v případě ochrany života a zdraví, ohrožení majetkových hodnot nebo bezpečnosti České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je logika, kristepane!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJeho Jasnost , 19.04.2023 22:36:33
Kdo platil Gabčíka s Kubišem, černoprdelníku? Zaútočili na Heydricha dopoledne! Jak to, že měli čas? Proč nehákovali v montovně ? A co generální stávka 27.11. 1989? Dopoledne! Havla platil kdo? Proč neplnil plán v zaměstnání? Ztroskotanec a samozvanec, co? Všichni přece byli zodpovědní za své štěst, co? !!!??? To jsme to dopracovali, s takovými "demokraty". Senátore, změř si bazální teplotu. Taková hov... si platíme proč? Kéž už se najde někdo, kdo je začne fyzicky řešit.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

4:32 Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

Rodiny obětí z Filozofické fakulty dostanou nabídku pomoci od pražského magistrátu. Háček je v přílo…