A vy chcete kázat důchodcům? Lživá zpráva o Zemanovi. Vypustil Seznam

09.09.2020 15:02 | Zprávy

Humorista Kazma Kazmitch vydal nové video. Objevil se v něm i snímek, kde se prezident Miloš Zeman v Pekingu zastal čínské stařenky. Šlo však o fake. Na sociálních sítích to Kazma schytal. Jan Žabka z Hlídacího psa popsal, jak mu Kazma lhal. „Provozovatel vlivného českého média, které se tváří seriózně a například seniory učí mediální gramotnosti, úmyslně vytvoří deepfake a následně ho šíří do cizích redakcí pod ukradenou identitou skutečného hongkongského novináře,“ popsal. Své k tomu napsal i český herní vývojář Daniel Vávra.

A vy chcete kázat důchodcům? Lživá zpráva o Zemanovi. Vypustil Seznam
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman navšívil recepci u příležitosti státního svátku Spojených států amerických Dne nezávislosti

Internetový bavič Kazma Kazmitch, který natáčí pod hlavičkou One man show velmi sledovaná videa, ve kterých se mu často podaří někoho převézt, vydal další video. Tentokrát byly tématem neúspěchy pořadu a díly, které nakonec nespatřily světlo světa. Pořad Kazmy se stal známým například díky dílu Prostřena, kdy se podařilo bavičovi převézt celou televizi Prima. Kazma zde najal herce Karla Ondrku, který v něm měl předstírat, že je postižen Tourettovým syndromem: mentálním postižením, při kterém nemocní pociťují nezvladatelné nutkání k hlasitému vykřikování vulgarismů. To je často doprovázeno i nervovými tiky. To, že byla akce smluvená dopředu, vyplynulo na povrch záhy.

Samotný poslední díl One man show se skládal z celkem tří jednotlivých videí. Nejdříve se bylo nutné přenést do roku 2016, kdy se řešila uprchlická krize. Aktuální byl i problém útoků uprchlíků na řidiče kamionů či naskakování k nim do vozu, věříc, že se takto dostanou do Anglie. Plán Kazmy byl takový, že vyrazí do uprchlického tábora Calais ve Francii, kdy si pořídili vlastní náklaďák, do něhož měli naskákat podle slov Kazmy „ti největší grázlové z tábora“, které poté měli zdarma převézt. Migranti si budou myslet, že jedou k francouzsko-britskému pobřeží, avšak ve skutečnosti pojedou v kamionu ke španělskému pobřeží ke Gibraltaru. Tam je naloží na lodě a pojedou nikoliv do Anglie, ale zpátky do Afriky. Následně se vydali do samotného tábora Calais, kdy je policista, hlídající oblast, upozornil, že to tam je nebezpečné, jelikož tam měli za poslední dobu mnoho útoků na novináře, a vyzval je k opatrnosti.

Celý pořad ZDE:

Do tábora se jim podařilo nasadit již týden před tím, než tam osobně dorazili, uprchlíka Maria, kterého poznali díky castingu na film o uprchlících. Ten již v minulosti byl v Calais, následně se tam tedy vrátil a měl si hrát na uprchlíka. „Mario má jediný úkol, najít v táboře tyto lidi a zprostředkovat jejich šéfovi naši neodolatelnou nabídku, že má pro ně prázdný kamion a umí je dostat do Anglie,“ pověděl Kazma.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…