Babiš byl rozčílený doběla a řval. Chvíli před tiskovkou, líčí novinář Pečinka

05.03.2021 14:04

Novinář Bohumil Pečinka se ve svém komentáři ostře pustil do premiéra Babiše. Za covid. Ministerstvo zdravotnictví to prý pěkně zvrtalo s americkým lékem. „Babiš si pak hraje na opozičního politika, kritizuje svoje lidi, ale ti zůstávají na svých místech.“ Prý se tady také rozlézá skupinka nedoceněných biochemiků a matfyzáků, kteří si z covidu udělali živnost a třesou se na post ministra. „Vedeme válku proti vládě!“

Babiš byl rozčílený doběla a řval. Chvíli před tiskovkou, líčí novinář Pečinka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

První covidový rok je podle Pečinky za námi a vlastně se nic nezměnilo. Některým lidem prý není žádný lockdown dost tvrdý. „Ano, když se lidé nebudou stýkat, logicky se srazí počty nakažených, ale o to víc se destabilizuje ekonomika a sociální vztahy. Žít se musí i po covidu, což si lidé, většinou navázaní na veřejné rozpočty, moc neuvědomují,“ píše novinář.

Řešením podle Pečinky zejména bude, až 70 procent obyvatelstva získá kolektivní imunitu. „K tomu dojde spontánně promořováním nebo vakcinací. Prodělanou nemoc má za sebou 1 240 051 lidí, ale nikdo neví, jak dlouho jim imunita proti koronaviru vydrží. Druhou dávku vakcíny dostalo zatím jen něco přes 200 tisíc lidí. Otázkou je, proč stejně velké Maďar­sko do konce května naočkuje 3,5 milionu lidí a my ve stejném čase zhruba třetinu.“

Vakcína dle novináře nebude nějakým dlouhodobým a konečným řešením. Tím by prý mohl být spíše nějaký lék, který zastaví množení viru v buňkách. „Podle řady náznaků by takovým lékem na „více sezón“ mohl být americký bamlanivimab, který minulý týden dorazil do Česka, ovšem v počtu menším než malém,“ upozorňuje Pečinka.

Story, za jakých okolností se lék do České republiky dostal, údajně dobře ukazuje podstatu problémů krizového řízení a opatřeních u nás. Bamlavinimab již prý má za sebou v USA určitý nezanedbatelný počet úspěšně vyléčených pacientů. Z toho důvodu začalo vedení Thomayerovy nemocnice vyjednávat o dodávkách léku od americké společnosti Eli Lilly.

Podle Pečinky vedení nemocnice usilovalo o dvacet tisíc dávek, nicméně ministerstvo, jakožto zřizovatel nemocnice, povolilo nakoupit pouze tři tisíce. Když se to dozvěděl premiér Babiš, byl údajně rozčílen „doběla“ a ministerstvo podrobil tvrdé kritice. „V normální zemi by padl ministr. Popřípadě jeho náměstek, který větší dodávku bamlanivimabu zatrhl. Tady místo toho pravá neví, co dělá levá, premiér se tváří jako opoziční kritik svých vlastních lidí a všichni zůstávají ve funkcích,“ tepe babišovské řízení státu Pečinka.

Spolu se špatným vedením se v naší republice, podle novináře rozbujela také skupina různých „ambiciózních matfyzáků, mediálně nedoceněných biochemiků a kariéristů“, kteří prý jen doufají, že si na ně Babiš vzpomene s ministerským postem a z covidu mají leda tak živnost. „Jestli Babiš dnes vyzývá, aby lidé zůstali v zákopech, nemůže se divit, že mu nemalá část společnosti odpovídá slovem nas…“ domnívá se publicista s tím, že jestli dnes vůbec vedeme nějakou válku, tak ne s nemocí, ale s naší současnou vládou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…