Brutální vystoupení Xavera. Dlouho se držel, ale pak: Hrušínský je blb! Prasárna. Byl pro mě lhář, teď už je póvl

14.03.2020 14:32

Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský na počátku týdne prohlásil, že premiér Andrej Babiš (ANO) se snaží při boji s koronavirem zlikvidovat i jeho divadlo. Moderátor Luboš Xaver Veselý k tomu poznamenal, že Hrušínský je „blb“. A řekl toho ještě mnohem víc. Označil Hrušínského za „póvl“.

Brutální vystoupení Xavera. Dlouho se držel, ale pak: Hrušínský je blb! Prasárna. Byl pro mě lhář, teď už je póvl
Foto: Repro XTV
Popisek: Moderátor Luboš Xaver Veselý

Moderátor Luboš Xaver Veselý dostal z kraje roku 2020 od Českého filmového a televizního svazu FITES anticenu za nepovedený mediální počin roku 2019 Zlatý citron. Za údajně příliš servilní moderování. Možná i proto si oblékl košili s citrony a spustil další pořad Xaver live. A obul se do ředitele Divadla Na Jezerce Jana Hrušínského.  

„Já už jsem postupem času, co o mně nalhal a jéko nepravdy – lži o mně napsal pan Hrušínský... ale říkal jsem si, že už se dostatečně vycákal vůči všem křivdám světa, a není to pravda,“ konstatoval Xaver Veselý. S odkazem na vyhlášení omezení provozu divadel a jejich následné rychlé zavření Hrušínský konstatoval, že vláda Andreje Babiše (ANO) se snaží zlikvidovat jeho divadlo a vůbec všechny nepohodlné osoby a subjekty.

Konstatoval, že do karantény třeba musí jít především „StB virus“ a s ním i premiér Andrej Babiš, jenž s StB spolupracoval pod krycím jménem Bureš, jmenoval i prezidenta Miloše Zemana, šéfa komunistů Vojtěcha Filipa a jim podobné. Ty ještě v pondělí považoval Hrušínský za nebezpečnější, než 30 lidí nakažených koronavirem s příznaky lehké chřipky.

Rýpnul si také do ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, kterého označil za „kluka“.

A upozornil, že nařízení vlády je pro malá divadla v podstatě likvidační, protože se budou muset vyrovnat s milionovými ztrátami, a o kompenzaci těchto ztrát vláda nemluví.

Moderátor Luboš Xaver Veselý označil vyjádření Jana Hrušínského za brutální.

„Prosím vás, toto může napsat ve chvíli, kdy je té zemi nebo Evropě anebo lidem jako těžko, nikdo neví, jak to dopadne, co všechno se bude muset odehrát, co všechno se buse muset udělat, tak tady pan Hrušínský... Mě to teď tak láká použít expresivní výrazy, strašně rád bych řekl, co si o tom myslím a já řeknu, co si o tom myslím, ale výrazy, které bych použil nejraději, by nebyly slušné a já tady nechci zavádět nějaké móresy tohoto typu. Takže zkusím jenom fakta a vy už si dosaďte, co potřebujete, ať už patříte mezi obdivovatele pana Hrušínského, nebo ne,“ uvedl Xaver Veselý.

Uznal, že každý člověk má právo vyjádřit svůj názor. „Ale já nevím, co si o tom myslet. Já jsem ten status, který pan Hrušínský napsal, pročetl asi pětkrát dokola, mohl jsem si ukroutit hlavu. ... On bude do smrti vyčítat Babišovi Bureše, jako klidně, mně to taky není sympatický, ale za těchto okolností bych to prostě vynechal. Kluk, co zastává post ministra zdravotnictví, to je takový zbytečný kopnutí. Svědčí to spíš o tom, že Hrušínský je blb,“ vyjádřil svůj názor Xaver Veselý. 

Poté na Hrušínského udeřil, že zatímco lidé mají strach z koronaviru, tak Hrušínský dokáže myslet na kompenzace, dokáže myslet na peníze.

„On už v této situaci dokáže myslet jen na prachy. Vyřídit si politický účty. ... všichni jsou tady natření a jediný arbitr pravdy je tady pan Hrušínský. Ale podle mě to není pravda, považuju to za prasárnu a mám pocit, že už by se někdo měl zamyslet nad tím, co je zač ten Hrušínský. Je to prostě odporný toto, celý,“ vypálil Luboš Xaver Veselý, jenž sice podle svých slov nechce být příliš ostrý, ale nedá mu to.  

„V Itálii za 24 hodin podlehlo koronaviru 250 lidí, je to kousek od nás, a v této situaci si tady jakýsi Hrušínský řeší svoje politický křivdy a smutky, kdo byl StBák, kdo nebyl, kdo kolaboroval s komunistama. ... Nepředpokládám, že se dívá, ale kdyby mu to někdo vzkazoval, tak do teď jste byl pro mě lhář, ale od teď už jste pro mě póvl,“ uzavřel své vystoupení Luboš Xaver Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…