Infantilní a nepříliš bystrý spolek, vysmál se komentátor Adamu B. Bartošovi

16.08.2015 15:48 | Zprávy

„Pomatení smyslů všelijakých národovců pokračuje. Teď, co se bojuje proti cizákům, mají přímo žně. Navíc jim nebe poslalo další dar, totiž Prague Pride,“ píše na serveru SvobodnéFórum.cz Jan Jandourek. A dodává, že obskurní spolek Adama Bartoše nepostrádá jisté komické prvky, což se dá podle něj čekat, když je někdo infantilní a nepříliš bystrý.

Infantilní a nepříliš bystrý spolek, vysmál se komentátor Adamu B. Bartošovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průvod hrdosti gayů, leseb, bisexuálů a transsexuálů Prague Pride centrem Prahy

Ve svém textu pak následně upozorňuje na výzvy, které nalezl na stránce Národní demokracie, kde například vyzývali k obraně pomníku svatého Václava před homosexuálními devianty. 

„Už použitý slovník vykazuje mdlého ducha, o obsahu ani nemluvě. Není celkem jasné, před čím by bylo třeba sochu svatého Václava bránit. Že by po ní údajní ‚sodomité‘ chtěli lézt a ulomili koni hlavu? Nebo že by se světec rozčílil a seslal na nás nějakou pohromu? Kdybychom očekávali u bartošovců nějakou rafinovanost, třeba by se báli nevhodných historických asociací. Třeba kdyby si někdo vzpomněl, jak Václav odváděl poplatek do říše. Jen jestli to nebyla zrada národní suverenity,“ píše Jandourek. 

Jandourek se zároveň ptá, zda jsou tihle lidé nebezpečí. Podle něj jen parazitují na tom, že demokracie některé problémy neřeší dost rychle a efektivně. Jak následně sděluje, v každé společnosti je asi dvacet procent lidí se sklony k extremismu. "Chce to mimořádně nepříznivé okolnosti, aby jejich počet narostl, jako se to stávalo v různých režimech před druhou světovou válkou,“ podotýká Jandourek s tím, že ty okolnosti mohou nastat, pokud se budou opakovat události jako řecká krize a nezvládnutý příliv imigrantů či jestliže bude Rusko pokračovat ve své agresivní politice a dezinformační kampani. 

„Naštěstí jsou tihle mesiášové národa dost hloupí. Což ale neznamená, že nemohou získat pár hlasů. Mohli by zase chvíli škodit, jako jsme to viděli u různých podobných útvarů v minulých letech,“ uzavřel.

  • Původní text ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…