Lidé zhodnotili vládu: Jak si počíná při řešení koronavirové krize? Nahlédněte

27.03.2021 9:10 | Zprávy

Centrum pro výzkum veřejného mínění při Akademii věd ČR zjišťovalo postoje veřejnosti k opatřením, které přijímá vláda na boj s pandemií. Ukázalo se, že jen 32 procent lidí má tato opatření za účinná. V květnu 2020 považovalo opatření za účinná 86 procent obyvatel.

Lidé zhodnotili vládu: Jak si počíná při řešení koronavirové krize? Nahlédněte
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: CVVM

Průzkum CVVM ukázal, že jen 44 procent lidí má za to, že vláda postupovala v koronavirové krizi přiměřeně. 34 procent lidí má za to, že vláda neudělala dost a 15 procent se domnívá, že toho udělala příliš mnoho. Ostatní dotázaní nechtěli situaci posuzovat.

Lidé si navíc myslí, že opatření vlády pro boj s covidem jsou neúčinná. Za účinná je považuje jen 32 procent lidí. 63 procent hodnotí nařízení vlády jako míjející se účinkem.

Není bez zajímavosti, že v květnu loňského roku byla situace značně odlišná. V květnu 2020 celých 86 procent dotázaných považovalo nařízení vlády v boji s covidem za účinná. V říjnu 2020 považovalo nařízení vlády za účinná 48 procent lidí a v únoru 2021 už to bylo jen již zmíněných 32 procent.

Pokud jde o ekonomickou pomoc vlády občanům v časech koronavirové krize, ukazuje se, že v současnosti považuje tuto pomoc za dostatečnou 26 procent lidí. Celých 62 procent lidí si myslí, že tato pomoc je neúčinná a ostatní dotazovaní nechtěli situaci hodnotit.

V květnu 2020 hodnotilo ekonomickou pomoc státu jako účinnou 47 procent lidí, zatímco za neúčinnou ji považovalo 37 procent lidí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…