Po útoku na Fica: „Nové dno.“ Obálka Reflexu, triko od Šafra. Na sítích je dusno

18.05.2024 10:05 | Monitoring

Po pokusu o atentát na Roberta Fica se v Česku rozvířila debata o tom, kdo přesně rozděluje společnost. Premiér Petr Fiala zásadně odmítl, že by to byl on či jeho vláda. Europoslankyně Kateřina Konečná nicméně upozornila na roli médií, konkrétně internetového deníku Forum 24. „Tady je vidět, kdo opravdu rozeštvává a radikalizuje společnost,“ vzkázala Fialovi. Jiní zase poukazují na květnovou obálku časopisu Reflex.

Po útoku na Fica: „Nové dno.“ Obálka Reflexu, triko od Šafra. Na sítích je dusno
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš se směje Petru Fialovi

Většina českých politiků útok na slovenského předsedu vlády odsoudila. Český premiér Petr Fiala pro CNN Prima News v pořadu Co na to premiér uvedl, že násilí je odsouzeníhodné a každý člověk by se měl sám zamyslet nad tím, co dělat pro to, aby se situace ve společnosti nedramatizovala a nešířila se nenávist. Situace je totiž podle jeho slov napjatá i v České republice.

Zmínil, že i on sám je často terčem nenávistných útoků a to právě i ze strany opozičního hnutí ANO, jmenovitě od Andreje Babiše a Karla Havlíčka. „Ať se každý podívá na mé webové stránky a sociální sítě a pak na stránky Andreje Babiše a Karla Havlíčka. Každý den je tam útok nejenom na mě, ale i na mou rodinu. Překračuje to všechny hranice, které jsou v demokratické politice přípustné,“ řekl s tím, že strach ovšem nemá a sám se k podobným útokům nesníží a nadále bude odpovídat konstruktivní politikou a slušností.

Za tento výrok premiéra na sociální síti X zkritizovala Zuzana Majerová z Trikolory a obvinila ho z toho, že útok na Roberta Fica zneužívá k útokům na své politické protivníky.

Anketa

Jsou za pokus o atentát na Roberta Fica zodpovědní činitelé liberální opozice, médií a neziskových organizací?

96%
2%
hlasovalo: 26893 lidí
Pro Seznam Zprávy ovšem Fiala odmítl, že by on či jeho vláda společnost jakkoliv rozdělovali. „Nejsou to demokratické politické strany (které tvoří dneska vládu), které šíří nenávist, útočí na rodinné příslušníky, každý den zpochybňují osobně členy vlády a další politiky. To je někdo jiný, a ten se musí chytit za nos,“ poukázal na viníka zvyšujícího se napětí ve společnosti.

Europoslankyně Kateřina Konečná a lídryně kandidátky STAČILO! do Evropského parlamentu však premiérovi ukázala, kdo podle jejího názoru rozdělení společnosti také dopomáhá. Na sociální síti X sdílela výrobek internetového deníku Forum 24 – triko v bílé barvě s nápisem „Bez Babiše a Okamury bude nejlíp!“ a logem týdeníku FORUM 24 na zádech.

„Pouhé dva dny po střelbě na premiéra sousední nejbližší země, kterého v tomto ODS a provládním plátku lynčovali poslední půl rok, Forum 24 našlo své nové dno. Tady je skutečně vidět, Petře Fialo, kdo opravdu rozeštvává a radikalizuje společnost,“ upozornila na sociální síti X europoslankyně Kateřina Konečná

Forum 24 aktuálně na tričko poskytuje slevu. Z původních 389 korun je nyní triko možné zakoupit za 199 korun na jejich e-shopu.

„50 procent sleva, no nekup to! Pro vás už žádné dno není dost hluboké, právě jste překonali i Mariánský příkop…“ vzkázala Konečná šéfredaktorce deníku Forum 24 Johaně Horákové a řediteli vydavatelství Forum 24, a.s. Pavlu Šafrovi.

Jiní zase upozorňují na novou obálku časopisu Reflex, jehož šéfredaktorem je Martin Bartkovský, která společnost podle názoru některých uživatelů X také úplně nestmeluje.

„Když se pere ,ruský' Babiš a ,ukrajinský' Fiala, kam se podělo Česko? To je tématem aktuálního čísla. Jak se vám líbí naše obálka?“ sdílel foto nové obálky Reflex na Instagramu.

„Vy si prostě nedáte pokoj s tím rozdělováním společnosti,“ komentoval novou obálku uživatel X Aleš Hemer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

fialu mohou vypodobnit jakkoliv, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 18.05.2024 11:21:25
vždycky bude vypadat jako kašpar, kterým i je

|  16 |  0

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…