Putin je vrah. Běž domů, Ivane. Před ruskou ambasádou se celou neděli protestuje

18.04.2021 16:14

Před ruskou ambasádu v Praze přišlo několik desítek lidí, aby vyjádřili svůj nesouhlas v souvislosti s informacemi, které v uplynulých hodinách vyplavaly na povrch. Jde o to, že za sedm let starými výbuchy v muničním skladu ve Vrběticích údajně stojí agenti ruské tajné rozvědky.

Putin je vrah. Běž domů, Ivane. Před ruskou ambasádou se celou neděli protestuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milion chvilek zorganizovalo protest před ruskou ambasádou v reakci na poslední zprávy o výbuchu ve Vrběticích

Za poslední uplynulou hodinu se před ruskou ambasádou v Praze shromáždili lidé, podle ČT24 více než desítky. Od zhruba 11. hodiny dopolední tam byli jednotlivci, demonstranti i policisté. 

„Byla zde třeba skupinka, trojice protestujících, proti celkově ruské politice. Proti tomu, jak je třeba zacházeno s ruským aktivistou Alexejem Navalným. Ti vyjadřovali svůj protest pouze za pomoci transparentů a v tichosti. Pak se zde objevila také skupinka asi pěti lidí, kteří zazpívali píseň Běž domů, Ivane, a zase odešli. Během uplynulé hodiny se zde nashromáždilo mnohem více policistů, také policistů v civilu, a také lidí,“ informoval z místa reportér ČT24. 

Na místě je také petiční stánek, kde lidé mohou podepisovat a tím se přiklonit k prozápadnímu směřování České republiky, k podpoře Evropských hodnot a podobně. „Jak bylo vidět, jsou zde také příznivci Severoatlantické aliance,“ dodal reportér. 

Lidé podle něj přišli na místo vyjádřit nesouhlas a znepokojení z informací, které vyplavaly na povrch včera. Panuje totiž důvodné podezření, že za explozemi v muničních skladech v areálu ve Vrběticích v roce 2014 stojí agenti ruské vojenské rozvědky GRU. 

Na procházku kolem ruské ambasády mimo jiné zval i spolek Milion chvilek na svém facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…