Robert Šlachta zpochybnil porevoluční dění. Zavzpomínal

17.11.2020 13:05 | Zprávy

„V roce 1989 mi bylo osmnáct. Myslel jsem si, že budu automechanikem nebo opravářem zemědělských strojů. Hráli jsme u nás v městečku na Moravě v Sokole fotbal, chodili na hody, měli kapelu a koukali po holkách," uvedl bývalý ředitel ÚOOZ v prohlášení, které má redakce k dispozici.

Robert Šlachta zpochybnil porevoluční dění. Zavzpomínal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta křtil svou knihu Třicet let pod přísahou

Že se v následujících dnech po 17. listopadu budou odehrávat velké změny, jsme si podle Roberta Šlachty moc neuvědomovali. V televizi toho moc neřekli a internet neexistoval.

„Můj život šel proto dál. Dál jsem chodil do práce, hrál fotbal a v kapele. Vlastně nejdůležitějším zlomem pro mě osobně byla transformace tehdejší Veřejné bezpečnosti na Policii. V tom jsem viděl velkou příležitost. Dělat to jinak, skutečně sloužit lidem a bránit je před lumpama. Rozhodnul jsem se do toho naplno jít a budovat to jinak. Pracovat pro republiku, pro občany a pro stát. Spali jsme pak na zásahovce na stole, neměli často ani korunu, zato plno neplacených přesčasů. Myslel jsem si, že to naše republika potřebuje, že je to tak správně, a tak jsem to taky dlouhé roky dělal," uvedl dále Šlachta.

Z jeho následných slov je zřejmá pachuť, která revoluci provázela.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fialův šašek.“ Po prohře ve volbách se řeší útok vlády na „zombíky“

4:46 „Fialův šašek.“ Po prohře ve volbách se řeší útok vlády na „zombíky“

Na Úřadu vlády se ujal práce plukovník Otakar Foltýn, který má zodpovídat za strategickou komunikaci…