Xavere, bal a uteč. Jde po tobě Aňa Geislerová

24.03.2021 12:51

Nejen Tomáš Halík, Milan Uhde či Olga Sommerová. Pod petici za odvolání členů Rady ČT se podepsaly další slavné tváře. Například Aňa Geislerová nebo Jan Hřebejk. A ani Jan Hrušínský nechybí u iniciativy, která de facto chrání ředitele Dvořáka. Dnes přitom radní budou projednávat jeho plat.

Xavere, bal a uteč. Jde po tobě Aňa Geislerová
Foto: Repro Facebook
Popisek: Tři herecké osobnosti, které chtějí odvolat radní ČT

Jak jsme vás již informovali, iniciativa Stojím za ČT stupňuje svou aktivitu, jejíž součástí je i petice za odvolání určitých členů Rady ČT, kteří svým hlasováním podpořili údajně nezákonné odvolání Dozorčí komise. V současné době má petice 18 144 podpisů a 7 999 sdílení na Facebooku.

Od naší poslední reportáže se iniciativa pochlubila dalšími osobnostmi. Za odvolání radních se staví ekonom Tomáš Sedláček, bývalý senátor za Brno Zdeněk Papoušek či houslista Zdeněk Pavlica. Stojím za ČT se také chlubí podpisem herečky Ani Geislerové.

„Nepřátelé ČT začínají spouštět plán na ovládnutí České televize. To nemůžeme dopustit. Požadujeme proto odvolání členů Rady ČT Lipovské, Xavera a spol., nezvolení užšího výběru kontroverzních kandidátů do Rady, a to veřejným hlasováním poslanců, aby veřejnost věděla, na čem je,“ varuje iniciativa.

Aňa Geislerová dle facebookových příspěvků s iniciativou souzní, nedávno sdílela sondu Hlídacího psa o kandidátovi Pavlu Černockém a také kolekci fotografií Adventní výzvy 2019 o Janě Bobošíkové, nazvanou 50 Shades of Shit (Padesát odstínů sraček).

Ale není to jen Aňa Geislerová, jejímž podpisem se nově iniciativa chlubí. Předevčírem opět vyzývala k obraně České televize. A přidala další známá jména. Jednak zpěvačku Hanu Ulrychovou a pak také ředitele knihovny Václava Havla, Michaela Žantovského. Kromě nich své jméno k požadavku odvolat radní ČT připojili principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský a režisér Jan Hřebejk.

A Hrušínský si svůj podpis spolu s odkazem na petici náležitě zpropagoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …