Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

19.05.2024 13:04 | Glosa

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!
Foto: Repro Facebook
Popisek: Sociolog Petr Hampl

Robert Fico je dosud naživo, nicméně nemá vyhráno. Není jisté, jestli vražednou střelbu přežije a už vůbec není jisté, zda bude schopen vrátit se do aktivní politiky.

Nicméně hodiny od útoku přinesly posun v myšlení liberálních demokratů. Zcela jistě liberálních demokratů českých. Na sociálních sítích je to jasně zřetelné, u profesionálních intelektuálů a politiků rozmazanější a překryté frázemi, nicméně trend je zřejmý. Zjistili, že je možné odstranit politického oponenta tím, že na něj poštvete vraha. Zjistili, že za to nemohou být voláni k odpovědnosti. Zjistili, že případné výčitky svědomí lze velmi snadno přehlušit tím, že rozpoutáte vlnu propagandy o tom, že si to oběť zasloužila. V této chvíli už se sami cítí oběťmi a jediný problém by snad mohl spočívat v tom, že by jim někdo chtěl bránit štvát další vrahy na další lidi. Ostatně, když někdo dokáže poslat skoro milion lidí na jistou a zbytečnou smrt a ještě se cítit jako morální maják, proč by mu měla vadit vražda jednoho politického odpůrce?

Nicméně i mezi nimi jsou výjimky. Hradní Petr Kolář napsal toto: “Všem, kteří v souvislosti s atentátem na slovenského premiéra teď budou kázat, že kdo seje vítr sklízí bouři: VZPAMATUJTE SE!!! Fico je demokraticky zvolený premiér. Ať je jaký chce, není to diktátor ani tyran. Atentáty na politické oponenty do demokratické společnosti nepatří.” Zatím je to ale hlas osamělý. Dav se raduje z krve a chce další krev.

Obávám se, že se tak naplňuje scénář Ivo Budila, který varuje před pádem do modelu Latinské Ameriky 70. let. Ovšem bez samby, bez tanečnic a za to s islamizací.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Ke světovému dni obezity

13:04 Petr Hampl: Ke světovému dni obezity

Všechno nejlepší ke světovému dni obezity! Já se svým metrákem mezi oslavence zcela jistě patřím, al…