Město Příbram ušetří za nákup elektrické energie a zemního plynu

22.04.2013 6:31 | Zprávy

Po vzoru města Říčany se příbramská radnice rozhodla zajistit pro budovy ve svém vlastnictví snížení nákladů na elektrickou energii a zemní plyn. Odbor silničního hospodářství a investic provedl výběrové řízení na organizátora elektronické aukce na dodávky těchto dvou komodit a nejvýhodnější firma byla vybrána.

Město Příbram ušetří za nákup elektrické energie a zemního plynu
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

„Město Příbram v rámci výběrového řízení pověřilo výkonem zadavatelské činnosti společnost eCENTRE, a.s., která je schopná za nejnižší nabídkovou cenu nejen administrovat celé otevřené nadlimitní zadávací řízení na dodávky uvedených komodit formou e-aukce, ale i jako jediný administrátor v ČR má zkušenost s organizací e-aukce těchto komodit pro veřejnost“, řekl starosta Pavel Pikrt.

A právě veřejnosti a občanům Příbrami by následně chtělo město tuto službu také nabídnout, čímž by jim mohlo alespoň částečně pomoci zmírnit tlak z rostoucích cen a s tím narůstajícího nedostatku financí v rozpočtech domácností.

„Čím více lidí se do projektu zapojí, tím nižší cena se podaří vysoutěžit. Domácnosti jsou oproti městu nebo firmám ve vztahu k velkým společnostem slabé a proto platí dodavatelům energií mnohem vyšší částky“, uvedl dále starosta Pikrt.

Na úterním zasedání informovalo vedení města zástupce městských organizací a organizačních složek o nutnosti brzkého zaslání vyúčtování za rok 2012 a předložení dodavatelských smluv, které jsou důležitými podklady pro začátek soutěže.

Při přechodu na tento způsob nákupu komodit by tak dle odhadů město mělo uspořit až 20% finančních prostředků za silovou elektřinu a 30% prostředků za zemní plyn.

„Podaří-li se nám sjednotit poptávku za úřad a všechny naše městské organizace, nabídneme dodavatelům zajímavější objem zakázky. Platí zde totiž pravidlo, že čím vyšší poptávka či odběr, tím lepší dodavatelská cena“, dodal k projektu místostarosta Ivan Šedivý.

„Občané budou včas a dostatečně informováni prostřednictvím médií, radničního zpravodaje Kahan či oficiálních webových stránek města, ale také doručením letáků do svých schránek“, shrnul informace Pavel Pikrt.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Komunikaci mezi Plzní a Radčicemi budou od listopadu hlídat radary

7:31 Plzeň: Komunikaci mezi Plzní a Radčicemi budou od listopadu hlídat radary

Město Plzeň spustí v listopadu letošního roku další úsekové měření, a to na silnici vedoucí z Radčic…