Praha 5: Výstava fotografií „Míč a hry”

25.06.2013 8:25 | Zprávy

Dne 26. června 2013 se v Galerii Prádelna (Komunitní centrum Prádelna, Holečkova 38a, Praha 5) bude od 18,00 hod. konat vernisáž výstavy fotografií Jiřího Růžičky „Míč a hry“. Jedná se o další výstavu v nových, rozšířených prostorách Galerie Prádelna, kterou nyní nově provozuje Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Na vernisáži budou mít návštěvníci možnost absolvovat autorem komentovanou prohlídku výstavy a seznámit se tak s podrobnostmi vzniku v nejširších souvislostech.

Praha 5: Výstava fotografií „Míč a hry”
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Záštitu nad výstavou převzal zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Na výstavě „Míč a hry“ na vás čeká od středy 26. června do pondělí 5. srpna na padesát snímků z kopané, basketbalu, volejbalu, ale i z vodního póla nebo stolního tenisu. Autor publikující v předních českých denících i časopisech a vystavující po celé republice sehnal pro akci i významné patrony. Účastníci vernisáže se tak mohou setkat s mistrem republiky v ragby hrajícím za Tatru Smíchov Vojtěchem Márou i s českou reprezentantkou v pozemním hokeji Michaelou Vostárkovou.

Fotograf Jiří Růžička je pražský rodák. Vystudoval chemickou střední i vysokou školu, postupně byl demonstrátorem na pražské Štefánikově hvězdárně, členem Spolku přátel ZOO Praha, a prošel mnoha různými dalšími kurzy, školeními a studijními pobyty, jejichž význam pro jeho fotografickou tvorbu spočíval v tom, že buď prohlubovaly jeho zájem o přírodní vědy a přírodu vůbec, nebo mu umožnily se dostat na místa, kam by se jinak dostával obtížně.

Poslední dva roky fotografuje také ilustrační a titulní fotografie pro časopis Českého statistického úřadu jménem Statistika & My. Vůbec největší porci fotografií však pořizuje na sportovních událostech. S fotografováním sportu začal náhodou, postupně se od snímání fotbalu a futsalu dostal přes cyklistiku, veslování, volejbal, basketbal, pozemní hokej, gymnastiku, až k vodnímu pólu, lukostřelbě a kuželkám.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Plzeň: Komunikaci mezi Plzní a Radčicemi budou od listopadu hlídat radary

7:31 Plzeň: Komunikaci mezi Plzní a Radčicemi budou od listopadu hlídat radary

Město Plzeň spustí v listopadu letošního roku další úsekové měření, a to na silnici vedoucí z Radčic…