Znojemská Beseda získala certifikaci Lokální organizace destinačního managmentu

09.01.2021 7:35

Znojmo zažilo v uplynulých letech mimořádný zájem turistů a jinak tomu nebylo ani v poslední mimořádné sezóně. Právě proto Znojemské Beseda podala žádost agentuře CzechTourism a Ministerstvu pro místní rozvoj ČR o udělení certifikace Lokální organizace destinačního managmentu. Protože byly splněny všechny podmínky a požadavky, rozhodla hodnotící komise o jejím udělení.

  Znojemská Beseda získala certifikaci Lokální organizace destinačního managmentu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojemská Beseda se tak stala teprve pátou organizací v České republice, která na tuto certifikaci dosáhla. „Stále se snažíme rozšiřovat marketingové aktivity tak, aby bylo Znojmo pro turisty atraktivní. Nechceme jít pouze cestou vlastní komunikace, ale jde nám zejména o to, být mezi hlavními hráči klíčových destinací v České republice. Věřím, že právě tato certifikace, nebo lépe řečeno začlenění mezi lokální organizace destinačního managmentu, nám umožní lépe a efektivněji propagovat město Znojmo a jeho turistické atrakce,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, která má cestovní ruch a kulturu města Znojma na starost.

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí

Kategorizace organizací destinačního managementu byla vytvořena za účelem certifikace organizací destinačního managementu. Kategorizace je zpracována ve formě normy, která definuje minimální požadavky na činnost takové organizace. Jde o vymezení a stanovení závazných požadavků, na základě jejichž splnění může být certifikace udělena. Hlavním cílem kategorizace je pak zkvalitnit výkon a efektivitu činností v oblasti destinačního managementu v České republice a přispět ke zvýšení kvality a efektivity realizovaných marketingových aktivit na domácím a zahraničním trhu.

„Je to pro nás další krok, jak být mezi top cíli turistické nabídky v České republice. Protože tato doba napovídá, že ještě v nejbližších měsících nedojde k zásadním změnám v možnosti vycestování do zahraničí, je jasné, že Znojmo bude vyhledávaným cílem domácí turistiky i v nadcházející sezóně. Nejde o to, abychom zvyšovali návštěvnická čísla na našich provozech, ale abychom vytvořili ideální prostředí pro podnikatele ve službách cestovního ruchu,“ doplňuje Koudela.

Město Znojmo a Znojemská Beseda bude nadále úzce spolupracovat s destinační společností ZnojmoRegion, která v okresu Znojmo zastupuje certifikovanou Oblastní organizaci destinačního managmentu. I proto bude nyní nejen město Znojmo, ale i celý široký region jedním z hlavním partnerů agentury CzechTourism.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…