Jablonec: Problém s domem v Pobřežní ulici má konečně řešení

04.07.2014 7:28 | Zprávy

Náměstek Miloš Vele dospěl k dohodě s manželi Urbancovými, majiteli problematického domu v Pobřežní ulici, a předložil zastupitelům návrh na směnu objektů a tím definitivní ukončení zdlouhavého jednání.

Jablonec: Problém s domem v Pobřežní ulici má konečně řešení
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Směna objektů v Pobřežní ulici za dům v centru města byla v zastupitelstvu již podruhé. Poprvé ji však zhatil požár domu v Pobřežní ulici, k němuž došlo vloni v létě před podepsáním dohody o směně a který snížil cenu nemovitosti o více než 300 tisíc korun. I přesto schválili zastupitelé směnu bez finančního vyrovnání.

„Vyřešíme tak dlouholetý problém, kterým dům pana Urbance ve mšenské Pobřežní ulici je. Majitel domu tak směnou získá památkově chráněný objekt v Soukenné ulici, kde žije i část jeho rodiny,“ vysvětlil svůj návrh náměstek Vele.

Návrh podpořil také náměstek Petr Vobořil. „V osadním výboru Mšeno jsme projednávali všechny možné varianty včetně této a všichni Mšeňáci budou určitě velmi rádi, že se tato lokalita, zatížená zdevastovaným objektem plným odpadu, vyřeší. I přes finanční ztrátu je to příjemné sdělení,“ konstatoval náměstek Vobořil s tím, že na zářijové jednání oddělení územního plánování předloží návrh změny územního plánu, aby pozemek byl nadále zařazen do kategorie zeleně.

Na pozemku pana Urbance byla také v minulosti plánovaná stavba obytného domu, vůči které se zvedla vlna nevole občanů bydlících v těsné blízkosti pozemku. „Smlouva o smlouvě budoucí mezi majitelem pozemku, panem Urbancem a budoucím investorem padla,“ dodal Miloš Vele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

krajské volby

Dobrý den, mám dvě otázky. Kdybyste byl hejtman, zůstal byste i poslancem? Je podle vás kumulace funkcí v pořádku? Vlastně mám tři otázky, jelikož se teď logicky dost vymezujete proti vedení kraje, dokázal byste si s některou ze stran představit koalici? Děkuji za odpověď.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Nové odpočinkové místo pro výletníky

19:45 Uherské Hradiště: Nové odpočinkové místo pro výletníky

Do konce listopadu vznikne v lokalitě nedaleko barokní výklenkové kapličky v Mařaticích nová relaxač…