Jihlava: Město může uzavřít dodatek k vodárenské provozní smlouvě

04.03.2020 14:47 | Zprávy

Po osmi letech vleklých soudních sporů začíná situace směřovat k dohodě. Zastupitelstvo schválilo 2. 3. 2020 uzavření dodatku ke smlouvě s provozovateli vodohospodářské infrastruktury Vodárenskou akciovou společností a Svazem vodovodů a kanalizací Jihlavsko.

Jihlava: Město může uzavřít dodatek k vodárenské provozní smlouvě
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zastupitelé města na svém březnovém jednání schválili dohodu mezi statutárním městem Jihlavou a Vodárenskou akciovou společností (dále VAS). Dodatek upravuje vzájemná práva a povinnosti v souvislosti se zajištěním kvalitního, plynulého a bezpečného provozování infrastruktury vodovodů a kanalizací města Jihlavy a Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko (dále SVAK).

V minulém roce byla část vodohospodářského majetku ve veřejné službě pod společností založenou městem Jihlavské vodovody a kanalizace (JVAK). Veřejná služba městské společnosti však na začátku tohoto roku skončila, a tak se daná část opět vrátila pod provoz VAS.

Obyvatelům, kteří využívají vodu z této části vodohospodářské infrastruktury se tak za jeden rok dvakrát změnil dodavatel. Nekomfortní situaci se město rozhodlo řešit a intenzivně hledá smírné řešení sporu.

„Dohoda je zdárným výsledkem smírného pokračování tohoto zbytečně vleklého sporu. Díky dohodě město dosáhne i na dotaci, která podpoří vyčištění vodních toků, takže se Jihlava začne konečně rozvíjet tím správným směrem. Městu bude navíc po dobu trvání dohody hrazeno nájemné za provozování části infrastruktury, tedy se i přes mnohá opoziční prohlášení město nikomu zdarma nepodvoluje, jen je schopné o věcech diskutoval a hledat lukrativní řešení,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Smuteční síň na rok uzavře rekonstrukce, opraveny budou i zázemí a venkovní prostory

10:23 Přerov: Smuteční síň na rok uzavře rekonstrukce, opraveny budou i zázemí a venkovní prostory

Rovných dvanáct měsíců by měla trvat rozsáhlá rekonstrukce smuteční síně na přerovském městském hřbi…