Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

19.04.2024 16:31 | Tisková zpráva

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Eva Svobodová pochází ze sokolské rodiny v Kolíně a od dětství je s naším městem nerozlučně spjata. Vystudovala tělovýchovu na pedagogické fakultě Karlovy univerzity a celý život vyučovala tělesnou a brannou výchovu na gymnáziu a zdravotnické škole v Kolíně. Po listopadové revoluci se zasloužila o obnovu Sokola, organizovala branné závody, působila jako lektorka při ústředních srazech České obce sokolské v Tyršově domě i v jednotách. S manželem Jaroslavem společně vychovali čtyři děti a založili loděnici na Labi u Hánin. Eva Svobodová řadu let aktivně spolupracovala se Svazem invalidů v Kolíně a už mnoho let je vedoucí oddílu všestrannosti kolínského Sokola.

V letošním roce oslaví hasiči v Kolíně 82. výročí existence profesionálního sboru. HZS Územní odbor Kolín se od doby založení změnil v moderní, profesionální útvar, který pod vedením současného ředitele, plk. Mgr. Dalibora Zemana, odvádí excelentní výkony. 

To, že si našich hasičů vážíme, dokazuje nejen toto ocenění, ale i zájem občanů města o Den záchranářů, jehož návštěvnost rok od roku dynamicky stoupá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…